To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [S - choć jeszcze nie wiem do końca] 106 Rallye 1.6

martin.h - Nie 20 Maj, 2012
Temat postu: [S - choć jeszcze nie wiem do końca] 106 Rallye 1.6
Poważnie zastanawiam się nad sprzedażą Puga, jednak pytaniem jest cena jaką mógłbym za niego dostać. Poniżej 5k zł nie chciałbym zejść, ale w samochodzie jest trochę do zrobienia i to jest ta niepewność.

Z plusów mam wydech PugSport, poduszkę Powerflexa, kierownicę skórzaną z nabą, zdrowy i mocny silnik, napęd również jest w dobrym stanie, biegi wchodzą bez zgrzytów nawet przy 7k rpm, jedynym minusem skrzyni jest wyjące (może bardziej pasowałoby określenie trochę głośniej pracujące) któreś łożysko.

Minusem jest nadwozie, gdzieniegdzie mamy pękającą szpachlę i rdzę, ale jak ktoś ma czas, wiertarkę, farbę i baranek to jest to do zrobienia. Zrobić należałoby również przednie hamulce (tarcze + klocki), zawias z przodu (sworzeń na lewym wahaczu + tylne tuleje, łożysko McPhersona z prawej strony), wymienić z tyłu lewą piastę, amortyzatory z tyłu (na jednym puściła tuleja), no i należałoby się przyjrzeć tylnej belce).
Cieknie też pompa wspomagania, ale raczej w niczym to nie przeszkadza.

To chyba byłoby tyle. Powiedzcie czy ta cena wydaje się realna? Mógłby też pójść za 4k zł z hakiem, ale bez wydechu. Nie chcę na razie dawać ogłoszenia bo jeśli nie będzie odzewu to szkoda mojej kasy i wolę zrobić auto na tip top i pojeździć nim jeszcze jakiś czas :)

Ostatnio bardzo mało jeżdżę tym autem, a na moje dojazdy wystarczyłby mi Sej Sporting :)

Yarko - Nie 20 Maj, 2012

dla mnie największym minusem jest stan karoserii, pękająca szpachla i rdza mnie osobiście odstrasza, ale nie ma co dramatyzować, musisz wrzucić jakieś foty, by pokazać skalę problemu, bo niekiedy wyprowadzenie na tip top tego typu mankamentów jest kosztochłonne i czasochłonne, mechanicznie w zasadzie wszystko da się wyprowadzić na prostą

jeszcze 3 pytania, który rocznik ? jaki przebieg ? przeszłość wypadkowa ?

Rocznik to 1997, przebieg ponad 190k km, przeszłość wypadkowa jest. Napewno perełka z tego auta nie będzie bo na to już za późno, natomiast jeśli ktoś potrzebuje auto dla przyjemności z jazdy to jak najbardziej się nada :]
Rasputin - Nie 20 Maj, 2012

Bez fot ogłoszenie się nie liczy :]
Barejka - Nie 20 Maj, 2012

daje 4200 i zabieram na seryjnym wydechu :> :]

Daj mi tydzień do namysłu :]
Bart - Nie 20 Maj, 2012

w ciągu 2-3 tygodni na forum objawi się nowy samozwańczy ekspert, który będzie dysponował wiedzą absolutną na temat małych sportow(aw)ych fiatów :lol2:
NBL - Nie 20 Maj, 2012

Barejka, bierz go :) cena jest spoko blacha jest do odratowania wkońcu to rallye

martin.h, mowie powaznie :] :] :faja: :faja:

Bart napisał/a:
w ciągu 2-3 tygodni na forum objawi się nowy samozwańczy ekspert, który będzie dysponował wiedzą absolutną na temat małych sportow(aw)ych fiatów :lol2:

Ziom, Twojemu bratu już napisałem, weź się odpie.dol, i nie odzywaj się do mnie, nie pisz na mój temat i nie myśl za mnie :]

Póki co chciałem rozeznać temat, są chętni i to mnie cieszy, jutro znowu trochę pojeżdżę samochodem, umyję go i podejmę ostateczną decyzję w przeciągu kilku dni, a zainteresowani na pewno dostaną foty na PW :)

martin.h napisał/a:
a zainteresowani na pewno dostaną foty na PW :)

czekam :> :> :>

Bart - Nie 20 Maj, 2012

martin.h napisał/a:
weź się odpie.dol

synku, grabisz sobie

Jacek - Pon 21 Maj, 2012

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
mi - Pon 21 Maj, 2012

:rotfl:
Maciusiowy - Pon 21 Maj, 2012

odpie.dolcie się :rotfl: