To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - SKUTERKI

PiTT - Śro 11 Maj, 2011
Temat postu: SKUTERKI
W tym temacie wrzucamy info i foty ze swoimi skuterami
zaczynamy...

trochę poczytania, trochę oglądania
wybrałem Super 9, nieco przygotowany żeby do 95 się rozpędzał :)
przejechałem się i jest spoko, dobrze się napędza

Jacek - Śro 11 Maj, 2011

ładnie..teraz gleba kółka w jakiś kolor (dobierzemy nic się nie martw) i dzida przez koreczek :)
PiTT - Śro 11 Maj, 2011

Jacek napisał/a:
ładnie..teraz gleba kółka w jakiś kolor (dobierzemy nic się nie martw) i dzida przez koreczek :)

myślałem o czarnym macie + koła w czerwień ;D

Michał - Śro 11 Maj, 2011

piękny !!! :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
a tak na powaznie. Bardzo spoko, lubie jak ludziska napinają na skuterach ...
to kiedy spot ? :D :rotfl:
andrzej ma, ja mam , ty też :D zaraz jakarti ?
jakieś konkurencje ? 1/4 ? stance and shine ?

PiTT - Śro 11 Maj, 2011

Michał napisał/a:
piękny !!! :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
a tak na powaznie. Bardzo spoko, lubie jak ludziska napinają na skuterach ...
to kiedy spot ? :D :rotfl:
andrzej ma, ja mam , ty też :D zaraz jakarti ?
jakieś konkurencje ? 1/4 ? stance and shine ?

hehehe, no nie jest to wizualnie piękna konstrukcja, ale chyba właśnie zależało mi na tym żeby zapierdzielał a nie wyglądał :)
ostatecznie wybrałem zupełnie inną ofertę, dzisiaj gość wystawił i od razu zadzwoniłem... to dobrze bo miał w międzyczasie kilka poważnych ofert :D
fajnie że kupiłem od kolesia który pracuje w serwisie Kymco i jeździł nim od 3 lat, więc raczej serwisowany pod siebie, przebieg nieco ponad 8 tysia, ma kilka śladów obtarć, ale właśnie takiego chciałem :]

Tomcat - Śro 11 Maj, 2011

Ziomale skuterzyści, a jakie macie zdanie o Rometach ? Może ktoś z was, albo waszych znajomych na tym jeździł ?
Bart - Śro 11 Maj, 2011

Już kiedyś pisałem - chiniolstwo z polskimi naklejkami. Jakościowo szału niestety nie robią.
PiTT - Śro 11 Maj, 2011

tak jak Bart pisze
co do Kymco to znam tą markę już od jakiegoś czasu i sporo dobrego słyszałem jeśli chodzo o mechanikę, silniki podobno hondowe
jest za to jeden minus, jakość plastików, niestety są dużo słabszej jakości i zwyczajnie pękają przy nawet małej przycierce
za to cenowo wypadają spoko
w sumie chciałem runnera, ale ciężko o zadbaną sztukę w dobrych pieniądzach
dobra koniec, bo zaraz wyjdzie ze zachwalam kymco tylko dlatego ze go mam... absolutnie nie, po prostu cena w stosunku do jakości jest na niezłym poziomie i tyle

anjas - Śro 11 Maj, 2011

a ile dałeś? :)
PiTT - Śro 11 Maj, 2011

anjas napisał/a:
a ile dałeś? :)

milion :rotfl:

PiTT - Śro 11 Maj, 2011

a właśnie, jaki kask polecacie na skuta?
oczywiście zamknięty / zabudowany nie wchodzi w grę, musi być jak najbardziej otwarty
gdzie w Wawie można podjechać i poprzymierzać?

Bart - Czw 12 Maj, 2011

PiTT napisał/a:

firmowy :>

Ja jeden sezon przejeździłem w plastikowej atrapie (replice!) niemieckiego hełmu z czasów II wojny, po czym stwierdziłem, że jednak kask z prawdziwego zdarzenia będzie bezpieczniejszy :]

mi - Czw 12 Maj, 2011

ja miałem (w sumie wciąż mam, ale jakby mniej używam) Uvexa Jet 100. Co prawda wyglądem nie rzuca na kolana, ale ma istotne zalety: jest przyzwoitym firmowym kaskiem za śmieszne pieniądze i ma długą szybę, więc po zamknięciu wieje po mordzie (czy też pada - zależnie od pogody) sporo mniej niż w kasku Barta na przykład.
layer - Czw 12 Maj, 2011

PiTT napisał/a:

OMP Star ;D

Tomcat - Czw 12 Maj, 2011

Bart napisał/a:
Już kiedyś pisałem - chiniolstwo z polskimi naklejkami. Jakościowo szału niestety nie robią.

Tyle też wiem, ale jednak sporo osób na tym jeździ i poważniejszych problemów poza słabymi plastikami raczej nie ma... Mój główny dylemat polega na tym, że w cenie nowego Rometa z 2 letnią gwarancją mogę kupić Aprilię SR50 rocznik 2001 z przebiegiem 21 tysi... Generalnie raczej trup.