Dariano - Wto 13 Cze, 2006 Temat postu: Dariano HakierZ racji tego ze jestem zajebistym hakierem i nie potrafie ogarnac jak przerobic format dvd na Divx lub podobny zebym mogl zamiescic filmiki ze spotu prosze o link dojakiegos jak to sie naywa w fachowym jezyku softu ktorym bede mogl to zrobic. a i najlepiej zeby bylo mozna tym programem przerabiac poszczegulne sceny/klipy a nie całosc takie od całosci znalazłem. pomocyMichał - Wto 13 Cze, 2006 programów takich jest od pyty.
Wydaje mi sie ze dlaciebie najlepszym ( bo najprostszym ) bedzie auto gordian knot ,albo poprostu Dr.DivixDariano - Wto 13 Cze, 2006 Dzieki michał na spocie dostaniesz buziaka Michał - Wto 13 Cze, 2006 heheheh
jak bede miał chwilke to ci napisze co i jak dokladnie
powiedz mi tylko czy po graniu filmów na dysk z kamery masz jeden plik?? cos w stylu
film.avi
film2.avi
??Dariano - Śro 14 Cze, 2006 nie po przegraniu na dysk twardy mam pare plikow rozszezenia jakie maja to .VOB i jeszcze jakies zadzwonie do ciebie jak to bede robił to mi pomozesz masz jakiegos skypa albo cos w tym stylu??Michał - Śro 14 Cze, 2006 oke
juz patrze.
ps. a vob to nie jest rozszezenie dla audio plików, niech ktos mnie oswieci ??
oke znalzłem
VOB stands for DVD Video Object. It is basically one of the core files found on DVD-Video discs and contains the actual movie data.
Basically VOB file is just a basic MPEG-2 system stream -- meaning that it is a file that contains multiplexed MPEG-2 video stream, audio streams (normally AC3 and DTS formats) and subtitle streams.
czyli nie jest to AUDIOlenny - Śro 14 Cze, 2006 shit, Ty znasz angielski Michał? rewelacja..
how do you do?Michał - Śro 14 Cze, 2006 DVD Video Movie File
BUP - to backupy IFO na w razie jakby IFO uległy uszkodzeniu. Bez plików IFO player może nie być w stanie odtworzyć filmu zlokalizowanego w pliku VOB.
Plik vob może występować samotnie. Przykładowo wygląda to tak:
Potrzebujemy odtwarzacz DVD: komercyjne WinDVD, PowerDVD lub darmowy VLC media player. Jest wprawdzie jeszcze jeden darmowy program Cliprex DS DVD Player ale ładuje kupę szpiegów i go nie polecam!
Jeśli chcesz oglądać VOB na Windows Media Player potrzebujesz Moonlight-Elecard MPEG2 Video Decoder. Plik *.VOB musisz przemianować na *.MP2.
Soft do edycji VOB jest TUMichał - Śro 14 Cze, 2006
lenny napisał/a:
shit, Ty znasz angielski Michał? rewelacja..
how do you do?
fajn fenks, end ju ??
Dariano, jesli i tak nie ogarniesz tematu to zrobimy taki HOP-SZTOS . Na spociku który zbliża sie duzymi krokami, wez ze sobą kamerkie + kabelki + sterowniki jesli są do nie jakieś, ja wezme lapka z sobą i zrzucimy to na lapka i ja to poprstu zrobie, ba, coś sie postaram zmontowaćJakarti - Czw 15 Cze, 2006 byloby milo bo z lublina to chyba tylko wspomnienia.. chlopaki... no.. ogarnijcie sie - minely juz ze 2 miesiace..Dariano - Czw 15 Cze, 2006 MIchał juz ogarniete przerobione na avi. teraz mi powiedz jak wycinac jakies scenki z tych 20 min materiału aby zrobic 4-5 filmikow po pare sekund??Michał - Czw 15 Cze, 2006 nie
daj wszystko
powiedz mi darek ile to wszystko teraz zajmuje ??Niemy - Czw 15 Cze, 2006 no wlasnie-wrzucaj wszystko Jakarti - Czw 15 Cze, 2006 moze ktos moze wrzucic na jakiegos FTPa - to wtedy sobie sciagniemy..
nie bede mogl pokazac mamie bo za bardzo przeklinalem.. i wyhamowalem piskiem jej auto Dariano - Pią 16 Cze, 2006 699mb to chyba za wiele zeby wrzucic na serwer??!!