leon - Śro 05 Maj, 2010 Temat postu: Wolne obroty w clio sportco odpowiada za wolne obroty z sporcie ph2 ? ktory czujnik? przepustnica ?
ostatnimi czasy miałem przypadki ze przy mocnym hamowaniu samochód spadał na za niskie obroty (jakby się przyduszał a nawet zdarzało mu sie zgasnąć ) i niestety na rozgrzanym motorze mam poniżej sugerowanych przez serwisówke 800 obrotów (nawet okolice 600)
jakieś rady jak sobie z tym poradzić ?TOXIC - Śro 05 Maj, 2010 silniczek krokowy może byc juz na wyjściu. Jak możesz to walnij do GeKo czy nie wyskakuje już błąd. U mnie też się zaczynało niewinnie aż zaczął gasnąć na każdych światłach.leon - Śro 05 Maj, 2010 ja nie mam krokowego - elektroniczna przepustnica Yarko - Śro 05 Maj, 2010 MAP? TPS?Janusz - Śro 05 Maj, 2010 na początek możesz zobaczyć jak wygląda przepustnica, to możesz zrobić sam i jak będzie zasyfiona to warto ja wyczyścić. MI sie to działo o czym piszesz + jeszcze obroty falowały... wyczyściłem przepustnice i już nie gasł, ale czasem jak było zimno wolne potrafiły nie zejść po niżej 1 tysia... ale teraz jak jest ciepło nie ma problemu, nie wiem czy to kwestia temperatury, czy tego ze się wkońcu skalibrował.GeKo - Śro 05 Maj, 2010 TPS jest w przepustnicy a drugi TPS siedzi w potencjometrze pedału gazu.dzik - Śro 05 Maj, 2010 Dwa powody moga byc:
- brudna przepustnica, w koncu caly syf z odmy w nia leci
- uwalony czujnik temperatury wody (malo prawdopodobne)wasq - Śro 05 Maj, 2010 jak juz nie raz pisano/pisali
wyczyscic przepustniceJanusz - Czw 06 Maj, 2010 i dawaj pomógł leon - Czw 06 Maj, 2010
Janusz napisał/a:
i dawaj pomógł
nie i uj !GeKo - Czw 06 Maj, 2010 Pisz czy pomogło?wasq - Czw 06 Maj, 2010 jak nie pomoze to ja moge za hmmm 1000 pln'ow odkupic tego parcha coby ci humoru juz wiecej nie psul leon - Czw 06 Maj, 2010 za tysia powiadasz .. przemyśle sprawę bo oferta kusząca
pomóki poleciały!
a co do przepustnicy to kupiłem dziś środek do czyszczenia przepustnic/gaźników oraz uprzyjemniacz pracy w postaci czeropaku i bede walczyl Anonymous - Czw 06 Maj, 2010 tylko nie rób jak jeden inteligent jeżdżący paskiem w gnoju i nie psikaj tym środkiem w przepustnice/filtr/cokolwiek przy pracującym silniku M - Czw 06 Maj, 2010 jaki był efekt?