Techniczne - clio i dziwne zachowanie układu chłodzenia
kaziu1985pn - Czw 01 Kwi, 2010 Temat postu: clio i dziwne zachowanie układu chłodzeniaostatnio zauważyłem dziwne zjawisko stojąc w korku 10 - 20 min temperatura silnika powoli rośnie na skali do kropki przed podwójną linią i dopiero opada szybciej do połowy skali. po czym znowu zaczyna powoli rosnąć i po dojściu do tego samego miejsca opada. W poprzednim renaulcie oscylowała w mniejszym zakresie i martwi mnie że tak wysoko dochodzi a jeszcze upałów nie ma na dworze.
To jest normalne w sportach czy jeden z przekaźników od 1 stopnia dmuchawy chłodnicy jest walnięty ?? termostat i czujnik temp zmieniony wczoraj a mimo to nadal tak samo się dzieję, układ odpowietrzony śrubką a potem procedura z obrotami.
gdzie są przekaźniki od dmuchawy ?? chyba że macie inną sugestie.
dodam że żadna kontrolka się nie zapala.Vlodarsky - Czw 01 Kwi, 2010 co to jest procedura z obrotami? Ĺťeby wiedzieÄ czy nie dziaĹa pierwszy bieg trzeba to sprawdziÄ. Ja uĹźywam funkcji test urzÄ dzeĹ wykonawczych / wentylator chĹodnicy / bieg wolny a nastÄpnie bieg szybki. DosyÄ Ĺatwa sprawa moĹźna teĹź obserwowaÄ wskazania temp pĹynu/oleju itd.kaziu1985pn - Pią 02 Kwi, 2010 Vlodarsky, clio według dokumentacji w celu odpowietrzenia układu trzeba go trzymać przez 20 min na obrotach ok 2500 bo do termostatu to jest śrubka żeby łatwiej układ się napełniał dalsza część robi sie z automatu. tylko że nie mam możliwości zrobienia takiego testu bo jakiegokolwiek fejsu żeby się podpiąć pod ecu brak wyskakiwać w drodze jak dojdzie tak wysoko to też trochę głupio niestety dodatkowych zegarów brak bo to clio 2 ale są w planie na przyszły rok.wasq - Pią 02 Kwi, 2010 przekaznik wentylatora jest w obudowie wentylatora kolo gornej rury chlodnicykaziu1985pn - Pią 02 Kwi, 2010 wasq, tam gdzie są bezpieczniki, obok aku ??Michał - Pią 02 Kwi, 2010
zobacz włodziu jak mi twoje posty posty wyskakują ...Michał - Pią 02 Kwi, 2010 kurde, screen z dwóch monków mi sie zrobił, chodzi o ten lewy ...Jakarti - Pią 02 Kwi, 2010 mnie tak samo
Vlodek - zmien czcionke u siebie
PS teraz kazdy wie, ze Michal ma dwa monitory!! M - Pią 02 Kwi, 2010
Synek napisał/a:
kurde, screen z dwóch monków mi sie zrobił, chodzi o ten lewy ...
jakby nikt sie nie domyślił ze się chwalisz dualheadem
a Marek takie robi krzaki bo pisze z komórki i coś z kodowaniem znaków się popitoliło w zagnieżdżonym browserku.Michał - Pią 02 Kwi, 2010 można kadrować w pejncie ?M - Pią 02 Kwi, 2010 ostatnio Łukasz wspominał coś o burdelu na forum
Kto posprząta?
Losowanie: 1- ja 2-majk 3-jaka 4-włodek
losuje... <javascript random>
2Michał - Pią 02 Kwi, 2010 dobra
posprzątam...kaziu1985pn - Pią 02 Kwi, 2010 a już myślałem że coś konkretnego będzie bo tyle postów przybyło wasq - Sob 03 Kwi, 2010
kaziu1985pn napisał/a:
a już myślałem że coś konkretnego będzie bo tyle postów przybyło
nie nie nie
przeciez napisalem w obudowie wnetylatora jest przykrecony jedna sruba rezystor dmuchawy
na tym plastiku ktory jest nachlodnicy kaziu1985pn - Wto 06 Kwi, 2010 właśnie wróciłem od mechanika speca od francuzów żeby się umówić na wizytę,co do temp stwierdził że skoro termostat i czujnik nowy to mieli kilka takich przypadków że wskaźnik temp był walnięty ale we wtorek to dokładnie sprawdzą. święta się skończyły to zaraz zejdę jeszcze zobaczyć ten rezystor.