wasq - Śro 10 Mar, 2010 Temat postu: akumulator w auciewitam powiedzcie mi jak to jest z tym akumulatorem we wnetrzu ??
wedlug zalacznika J teoretycznei aku ma zostac w seryjnym miejscu
sam temat aku w zalaczniku jest potraktowany 2-3 zdaniami
dowiedzialem sei ze mozna wrzucic sobie aku do auta ale musi byc w obudowie/skrzynce z wezem odpowietrzajacym (chyba ze jest zelowy)
i teraz pytanie czy skazany jestem na ta cholerna skrzynke z rally shopa za 180 zeta (w tomsonie od 200) czy mozna cos innego urzezbic
ps.
a moze ktos wie gdzie mozna zelowke wmiare tanio dorwac Anonymous - Śro 10 Mar, 2010 "Akumulator mokry musi być przykryty plastykową szczelną osłoną
zamocowaną niezależnie."
Czyli możesz wyrzeżbić coś z wiaderka nie musisz kupować tej dedykowanej skrzynkiwasq - Śro 10 Mar, 2010 oki czyli wale do castoramy i szukam pudla na aku
a przewody moga tak normalnei przez wywiercone otwory wchodzic i nei msuza byc uszczelnione ??
wsumie to glupi ten przepis
ale na glupie przepisy mam glupie pytania Janusz - Śro 10 Mar, 2010 Wasq ale Ty budujesz samochód zgodnie z homologacjami?? yyyy chyba i tak nic Ci to nie da bo masz budę z 1.2 a ona chyba nie jest homologowana z silnikiem sporta.... a z tego co wiem to nawet nie wszystkie sporty były homologowane bo był jakiś niuans w numerze nadwozia podobno. Nonsens straszny i nie wiem czy to prawda, ale jeśli przy homologacji sprawdzają numer nadwozia to jesteś i tak w czarnej dupie wasq - Śro 10 Mar, 2010 ja jezdze w MOŁ
czyli msitrzostwa okregu łodzkiego ktore sa KJS-em
KJS-y podpieraja sie zalacznikiem J i stad moje pytanei o ten zasrany akumulator
o ktory juz mi zwrocili uwage ze w aucie nie moge go miec tak luzem
a ze w mistrzostwach polski tym autem nie pojade to zdaje sobie sprawe
swoja droga chce miec wmiare zgodnie z zalacznikiem coby sie mnie na bk nie czepiali Loko - Śro 10 Mar, 2010 Można kupić pudło na akumulator do łódki, takie pudła chodzą po 50 zł, a odpada kwestia rzeźbienia, czasem można trafić na allegro, a jak nie to sklepy zeglarskei w necie.
kurwa najciemniej pod latarania a wlasnie bralem od niego pasy GeKo - Wto 23 Mar, 2010 Dobra, temat o aku to się podpinam, potrzebuje dosłownie na 2h przedłużyć kable z aku w clio, jaki to kabel ma być i gdzie taki nabyć na śląsku.Loko - Wto 23 Mar, 2010 JA u siebie miałem przewód z bmw, od razu miał klemę więc nie trzeba było nic dorabiać przerabiać itd. Teraz przez sezon zimowy aku jest z przodu, a przewód leży w garażu, więc mogę pożyczyć
Co kombinujesz z aku?GeKo - Wto 23 Mar, 2010 potrzebuje na 2h wyciągnąć aku z auta ale musi być podpięte wyślesz mi go jutro pocztą? pod koniec przyszlego tygodnia oddam.Greg - Wto 23 Mar, 2010
Loko napisał/a:
Można kupić pudło na akumulator do łódki, takie pudła chodzą po 50 zł, a odpada kwestia rzeźbienia, czasem można trafić na allegro, a jak nie to sklepy zeglarskei w necie.
Sorry za OT, ale te pudła wyglądaja jak klatki dla kotów. ade - Wto 23 Mar, 2010 z tej klatki dla kotow trzeba wypuscic jeszcze jakis przewod na zewnatrz
??wasq - Wto 23 Mar, 2010 przy akumulatorze zwyklym jak najbardziej tak