Techniczne - Filtr oleju, jaki lepszy?
iQ - Nie 28 Lut, 2010 Temat postu: Filtr oleju, jaki lepszy? Niedlugo czeka mnie wymiana oleju w civicu a ze zapas filtrow juz sie skonczyl to zaczalem sie zastanawiac czy nie zalozyc innego niz seryjny. Do teraz uzywalem filtrow HAMP, ten filtr jest mniejszy od seryjnego ale przez to ponoc lepiej trzyma cisnienie oleju, nie wiem, nie znam sie. Potem jest tez seria, niby wyliczony, etc do tego silnika i na koniec jest do wyboru filtr z Hondy S2000 (pasuje do CTR) ktory jest wiekszy niz ten seryjny w CTR ale nie wiem czy sa przez to jakies korzysci czy tez nie. Jezeli ktos znajacy sie na temacie mogl cos podpowiedziec, bede wdzieczny.
GeKo - Nie 28 Lut, 2010
Z tego co pamiętam to był ostatnio temat o filtrach.
iQ - Czw 04 Mar, 2010
pomozcie panowie, pomuki czekaja
strick - Czw 04 Mar, 2010
Filtron do bani, bierz Knehta, albo bosch'a
http://forum.hothatch.org...er=asc&start=15
iQ - Czw 04 Mar, 2010
ten temat juz czytalem. Nie chodze mi o marke tylko o rozmiar. Maly, sredni (ten co seryjny) czy wiekszy (z S2000). Chce wiedziec czy jest w tym jakakolwiek roznica.
Janusz - Czw 04 Mar, 2010
iQ... napisał/a: | tylko o rozmiar. Maly, sredni (ten co seryjny) czy wiekszy (z S2000). Chce wiedziec czy jest w tym jakakolwiek roznica. |
Zakładaj serie, gdyby był potrzebny większy to byłby montowany większy, to Ci nic nie da, szkoda kombinować.
Tomcat - Czw 04 Mar, 2010
Ja w życiu nie słyszałem, żeby we w miare seryjnych autach ktoś zmieniał rozmiar filtra oleju...
|
|
|