Passenger - Nie 31 Sty, 2010 Temat postu: Motul Engine CleanZ tego co słyszałem i czytałem to w TFSI zbiera się dość dużo nagaru.
Cytat kogoś mądrzejszego a propos TFSI: "nagar jest z EGR i tego że wtryski nie obmywają zaworów tylko walą prosto w cylinder".
Warto zalać przed wymianą oleju ten specyfik Motula?
Macie jakieś doświadczenia z podobnymi wynalazkami?
Jakoś nie miałem do tej pory zaufania ale może się mylę...
Opinie w sieci o tym specyfiku mocno podzielone martin.h - Nie 31 Sty, 2010 Pracując w 4turbo sprzedawaliśmy to, ja nigdy u siebie nie zalewałem bo jakbym zalał to by mi olej lał z każdej strony
Nawet opinie w firmie były podzielone co do tego specyfiku, jedni polecali, inni uważali że nie warto.
Dopóki sam nie spróbujesz to się nie przekonasz, aczkolwiek cena nie jest jakoś wysoka, a i silnik masz "świeży" więc spróbować nie zaszkodzi.wasq - Nie 31 Sty, 2010
martin.h napisał/a:
Pracując w 4turbo sprzedawaliśmy to, ja nigdy u siebie nie zalewałem bo jakbym zalał to by mi olej lał z każdej strony
Nawet opinie w firmie były podzielone co do tego specyfiku, jedni polecali, inni uważali że nie warto.
Dopóki sam nie spróbujesz to się nie przekonasz, aczkolwiek cena nie jest jakoś wysoka, a i silnik masz "świeży" więc spróbować nie zaszkodzi.
jak wiecie w miesice Lodzi jest oficjalny dystrybutor motula
maja oni tez swoj warsztacik i tam prawie zawsze leja ten specyfik przed wymiana oleju nigdy sie nic nie stalo
ja ostatnio u siebie tez to wlalem przed wymiana wyciekow zadnych nie zaobserwowalem zwiekszonego ubytku oleju tez nie zawuwazylem a czy jakies poprawy sa ??? nie mam pojecia M - Nie 31 Sty, 2010 Pamietam jak jakis japonski specjalista od hondy mowil zeby nie uzywac tego typu rzeczy bo wyplukany brud dostaje sie na lajcie w takie miejsca gdzie by sie nie dostal.Passenger - Nie 31 Sty, 2010 Podobno trzeba jakoś dokładnie odsysać stary olej przy wymianie po wlaniu tego preparatu, bo jest ryzyko tego o czym pisze eM - rozpuszczone syfy i nie odessane mogą się dostać w różne miejsca...PiTT - Nie 31 Sty, 2010 może warto spróbować, pomyślę czy nie zastosować tegoGreg - Nie 31 Sty, 2010 Ja kiedyś raz to zalałem przy przeglądzie. Ciężko mi powiedzieć czy była jakaś róznica, bo auto tak zap** że szok. GeKo - Nie 31 Sty, 2010 Ja używałem do tej pory 2 razy, z tym że olej spuszczam, jakoś nie mam zaufania do wysysarek.Bonczek - Nie 31 Sty, 2010
GeKo napisał/a:
jakoś nie mam zaufania do wysysarek.
Dlaczego? U mnie w serwisie w niemczech używaliśmy tylko takich.GeKo - Nie 31 Sty, 2010
Bonczek napisał/a:
Dlaczego?
Takie moje odczucie że to nie jest w stanie do końca wyciągnąć wszystkiego. Wysysarke wymyślono żeby było wygodniej i czyściej w serwisach. To jak ze słomką w kubku nie wyciągniesz wszystkiego a jak odwrócisz kubek to wyleci wszystko
Może się mylę. Jednak dalej producenci robią korki w miskach olejowych, więc po cos one są i wolę z nich korzystać.krz_p - Nie 31 Sty, 2010
Passenger napisał/a:
Z tego co słyszałem i czytałem to w TFSI zbiera się dość dużo nagaru.
Cytat kogoś mądrzejszego a propos TFSI: "nagar jest z EGR i tego że wtryski nie obmywają zaworów tylko walą prosto w cylinder".
tego tym preparatem nie wyczyścisz, przecież to dodajesz do ojeju
kolektora i zaworów ssących nie wyczyści, ja dałbym sobie spokójPiTT - Nie 31 Sty, 2010 z drugiej strony zastosować też nie zaszkodzi chyba
może nie co wymianę, ale raz na jakiś czaskubas - Nie 31 Sty, 2010 pitt nie denerwuj się !Bonczek - Nie 31 Sty, 2010
GeKo napisał/a:
To jak ze słomką w kubku nie wyciągniesz wszystkiego a jak odwrócisz kubek to wyleci wszystko
Hyhy, może coś w tym jest GeKo - Nie 31 Sty, 2010 A gdybym miał możliwość to skorzystałbym z obu metod jedna po drugiej.