PiTT - Wto 22 Wrz, 2009 Temat postu: GTI vs reszta ŚwiataFajnie się złożyło bo spotkałem Cherokee SRT8 - bardzo lubię to auto bo coby nie mówić trochę to jeździ
dokładnie taki, dla tych co będą sprawdzać, od razu piszę 6.1 Hemi V8. 420KM, 5sek do 100
właśnie wymieniłem wkładkę powietrza ITG na seryjną w celu wymycia i sprawdzenia jak seria chodzi
wyjechałem na ulicę, patrzę na środkowym pasie stoi SRT8
Wiertnicza w kierunku sadyby
więc szybko ustawiłem się na lewym i ogień, gość wyczuł o co chodzi i słyszę jak coś zaczyna ryczeć za mną
1.4, 1.6 przejecha obok, tak mniej więcej 15-20km/h szybciej, hmm... całkiem spoko
potem światła, tutaj jak przyebał na starcie to nie miałem czego szukać, odnalazłem trakcję po kilku sekundach i próbowałem go dogonić
oczywiście jest szybszy, tutaj nie ma dwóch zdań, ale z rolki nie ma tragedii
jechałem z ojciem, stary mówi no w sumie nie odszedł jakoś bardzo
a wcześniejsza historia to powrót z LBN, już prawie jestem w domu i stojąc na światłach widzę przelatujące Subaru GT z głośnym wydechem i sporą ilością naklejek tuningowych na boku
spotkaliśmy się na następnych światłach, zielone ogień
do 100 równo, potem może min. zaczynałem go wciągać ale szybko się skończyło bo gość skręcał
srebrne GT kombi ze głośnym wydechem, bardzo lubię to auto, ale myślałem że mnie wciągnie
aha i tak na szybko kilka wrażeń po zmianie filtra, jeździ praktycznie identycznie, ale jest ciszej
nie sądziłem że będzie różnica, ale na serio na wkłatce ITG bardziej darł japę, teraz jest ciszej... jedzie podobnie
muszę sprawdzić teraz na hamowni ile generuje, tak czy inaczej nie jedzie jakbym chciał, swoją drogą to chyba nawet 300KM by nie wystarczyło na to SRT8 Vlodarsky - Wto 22 Wrz, 2009 a nie SRT ?
fajnie PiTT - Wto 22 Wrz, 2009
Vlodarsky napisał/a:
a nie SRT ?
fajnie
ha, pewnie że tak, nawet sprawdzałem przed chwilą i walnąłem takiego babola
ps. a konstruktorowi filtra powietrza w gti powinni jaja urwać
żeby go wymienić trzeba zdjąć całą pokrywę silnika, zdemontować zaczepy dolotu
potem odręcić 8 srub, dodatkowo zdjąć opaskę metalową, która musi być ściśnięta dużymi obcęgami
dramat, chwilowo chyba nie zakładam tej gąbki, pojeżdżę trochę na seriiMaciusiowy - Wto 22 Wrz, 2009 szkoda PiTT, że nie starłeś się z RAM-em SRT10, teżmogłoby być ciekawie - szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to jedziePiTT - Wto 22 Wrz, 2009
Maciusiowy napisał/a:
szkoda PiTT, że nie starłeś się z RAM-em SRT10, teżmogłoby być ciekawie - szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to jedzie
ogólnie nie było podejścia, niesamowicie to idzie
ale za to spalił tyle paliwa ile mi się mieści w baku Maciusiowy - Wto 22 Wrz, 2009
PiTT napisał/a:
ale za to spalił tyle paliwa ile mi się mieści w baku
pewnie tak ...chyba, że miał na gaz przerobioneAnonymous - Śro 23 Wrz, 2009 A ja ostatnio bylem zdziwiony jak Hondzia crx idzie-ustawilem sie z takim młodym koleżką z sąsiedniej wsi,crx cos tam pogrzebane w dolocie i wydechu,wypruty troche,mowil ze 910 kg wazy,jedziemy-1 rowno,2 pod koniec pare deko mu odszedlem,dopiero na 3 zrobilem mu papaGeKo - Śro 23 Wrz, 2009 Jak to mówią Rabi masa misiu masa Anonymous - Śro 23 Wrz, 2009 no moze jestem troche przy kosci,ale zeby odrazu ze gruby.... TOXIC - Pią 25 Wrz, 2009
rabarbar napisał/a:
no moze jestem troche przy kosci,ale zeby odrazu ze gruby....
mam to samo Kamilbike - Pią 25 Wrz, 2009 Masa niestety zabija osiagi w samochodach. Jak 2 lata temu sie z STFem ustawialem Rover vs Golf to szlismy rowno do jakis 140kmh, pozniej delikatnie mnie przechodzil, dzieki wiekszej mocy. U mnie bylo 140KM 800-830kg u niego 20XKM i pewnie ok 1200-1250kgStf - Pią 25 Wrz, 2009
Kamilbike napisał/a:
delikatnie mnie przechodzil
delikatnie ? tosz to zwykłe
...było.
co do srt - srt8 już całkiem się odpycha czego nie można powiedzieć o zwykłym srt (~340km). taki zielony po wawie jeździ - jeszcze chyba tylko almera prezesa mu nie naklepała...PiTT - Pią 25 Wrz, 2009 to był napewno SRT8, fajnie to gada
pierwszy raz widziałem takiego całego czarnego, zdecydowanie lepsze wrażenie robił niż ten srebrny
mój szef ma "zwykłego" 5.7 Hemi... lipa... Kamilbike - Sob 26 Wrz, 2009 Przemek nie rob tak bo przez dobre 20 sec sie zastanawialem co to jest, czy to jakis chleb, ciasto czy cholera wie Chyba musze druga kawe wypic U mnie pod blokiem jezdzi czesto jeep SRT8, brzmi to OSKAR - Pią 02 Paź, 2009 Czy to bylo czrne SRT8??
W srodku lysy kolo taki smieszny ???
Jak to maciek moj kolo w wawie chyba tylko 2 takie jezdza a w polszcze kilka sztuk wiecej.