To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - Punto vs Viper

Kamilbike - Sob 12 Wrz, 2009
Temat postu: Punto vs Viper
Odwozilem dzis zioma do domu, poniewaz jazda wilanowska przy GMie jest dosc meczaca bo trzeba tam uskuteczniac slalom gigant aby nie wpasc w studzienke, zdecydowalem ze pojedziemy przez Cargo. Dojezdzajac do slimaka ktory przeradza sie w ul Poleczki zobaczylem cos plaskiego, pierwsza mysl ze to vette, ale po chwili kumpel sprostowal ze to viper. Udalo sie nam go dopiero dorwac przy skrzyzowaniu poleczki/pulawska, a los chcial ze stanelismy obok siebie na swiatlach przy Pileckiego/Herbsta. Czekam na zielone japa mi sie cieszy jak dziecku na wigilie kiedy moze rozpakowac prezenty i mowie przy okazji "rozsmaruje nas ze az milo". Gdy swiatlo wreszcie sie zmienilo ruszamy, obydwaj w miare spokojnie, przepinam na 2 i mam jakies 50 kmh, w tym momencie slysze ryk z wydechu vipera wiec klade noge razem z gazem na podlodze, odziwo Viper nie odchodzi , przepinam na 3 Viper dalej rowno az do hamowania przed skrzyzowaniem z Ciszewskiego. Dodge jechal za nami wiec tylko filowalem w lusterko gdzie skreci, bo chcialem koniecznie pogadac z kierowca. Okazalo sie ze skrecil na shella, wiec od razu nawrotka za nim. Okazalo sie ze kierowca byl super mily i gadatliwy, co nie jest zbyt czeste, w wydaniu kierowcow takich samochodow, opowiedzial mi troche o wozie ( 480KM 1700kg ), podobno taki wersji jak jego wyszlo ok 1000szt na caly swiat, jest to limitowana wersja, koloru bialego z granatowymi paskami przez srodek wozu. Komplet tarcz hamulcowych na przod kosztuje 6tys zl :crazy: . Chlopak dolozyl do samochodu dodatkowo kute felgi, bo seryjne pokrzywil po paru dniach, wydech magnaflow ( pewnie u Marcela robiony ;) ) oraz short shifter, lacznie kosztowalo go to 20tys dolarow xD Ceny z kosmosu jak dla mnie. Z ciekawostek to podobno mozna tym wozem jezdzic z otwartym dachem gdy na dworze jest nawet ponizej 0 st, silnik oddaje wiekszosc ciepla do kabiny, za to jazda w deszczu odpada kompletnie ^_^
k-mart - Nie 13 Wrz, 2009

co raz wyzej.
nastepny kill bedzie:
punto vs f1 :D

Kamilbike - Nie 13 Wrz, 2009

Jesli F1 to bedzie BMW to napewno dam mu rade, bo wysypie sie mu silnik :/ Ziom tu killa nie bylo, jechalismy rowno :] Koles czesto wbija podobno na cargo, wiec mysle ze bedzie jeszcze okazja sie z nim ustawic. O ile wiem to Rasciak zna jego kumpla, ktory jezdzi czarna vette.
bizon - Nie 13 Wrz, 2009

no, tegoroczne saubery to punto objedzie bez stresu ;D
TOXIC - Nie 13 Wrz, 2009

Kamilbike, my mamy jedno podobne Punto w Łodzi :D więcej sie naprawia niz stoi zaparkowane pod blokiem :D wiec szacun ze twoje jest w stanie podjąć kolejne wyzwania :D zaczynam sie zastanawiac do ilu musial bym swoje zadmuchac zeby kilowac takie fury :D choc przy seryjnej mocy potrzeba niezlego kozaka zeby podskoczyl :D 350kucy + te wszystkie niutki musza fajnie jezdzic :) Musimy sie ustawic na prostej przy jakiejs okazji :)
Maciusiowy - Nie 13 Wrz, 2009

Rower jedź do Wrocka, tam mają Veyrona ;)
k-mart - Nie 13 Wrz, 2009

veyron nie skreca
szeja nie skreca

Maciusiowy - Nie 13 Wrz, 2009

Rower nie skręca
martin.h - Nie 13 Wrz, 2009

Maciusiowy napisał/a:
Rower jedź do Wrocka, tam mają Veyrona ;)

Veyron, Veyron, ja myślę że potrzeba będzie conajmnie F16 :faja:

strick - Nie 13 Wrz, 2009

martin.h napisał/a:
conajmnie F16

A to w łodzi maja, wiec ma blizej niz do wrocka :D

Bart - Nie 13 Wrz, 2009

martin.h napisał/a:
myślę że potrzeba będzie conajmnie F16 :faja:

eee, ziom, myślę że z F16 nie będzie większego problemu

Kamilbike - Pon 14 Wrz, 2009

Moze nie tyle co Punto nie skreca, bo ono pewnie by skrecalo gdyby fotel skrecal. Dzis na jednym ze slimakow w Warszawie chcialem troche szybciej pojechac i sprawdzic kiedy gumy zaczna piszczec i ogolnie ile Punto ogarie w zakrecie. Skonczylo sie na tym ze wyjechalem 1/3 plecow z fotela, takie ma zajebiste trzymanie :/ W przyszlym miesiacu kupuje kubel, bo ciezko sie jezdzi trzymajac sie kurczowo kierownicy :/
Młody Papież - Pon 14 Wrz, 2009

tak?
k-mart - Pon 14 Wrz, 2009

Rower, nie trzymales sie w fotelu przez zbyt umiesnione plery.
My, znaczy reszta, mamy standardowe plaskie, czyli trzymanie nawet w zwyklym fotelu jest spoko.
A u Ciebie nie ma jak by to powiedziec tej "plaszczyzny".

Kamilbike - Pon 14 Wrz, 2009

Jakbys usiadl w moim fotelu to bys zmienil zdanie ;) Fotel kierowcy jest strasznie 'wysiedziany' , np bocznych trzyman w poddupniku kompletnie nie ma, oparcie jeszcze jakos sie trzyma. Co do pozycji fotela to jest on dosc blisko ustawiony, wiec raczej sie nie garbie, ale sprawde to jeszcze dzis :)