To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Netia vs Neostrada

MoRToN - Pon 03 Sie, 2009
Temat postu: Netia vs Neostrada
Pytanie... konczy mi sie umowa na neo i pani z netii mnie maltretuje zeby przejsc na ich stronę, warunki cenowe nieporównywalnie lepsze ale jak wyglada jakość usług ? Mial ktoś stycznośc ? ktoś możę korzysta ? Zastanwia mnie da predkosc polaczenia do 4mbit ? W neo jak mam 2 to sa 2 mbit i tyle.. a jak to wygląda w netii ?
leon - Pon 03 Sie, 2009

wyglada to tak ze raz bedziesz mial prawie 2 mb a raz 1 mb :> w zaleznosci od aktualnego ruchu na kablu :/ mialem netie i wrocilem do neo i teraz jestem zadowolony ( yeaaah jam jest wierne dziecko nostrady :d )

a troche prawdy bezposrednio od zrodla - znajomy pracuje w netii jako monter lacz w domach/ administrator kabelkow w centrali skad wiem ze netia niestety nie przydziela oddzelnego kanalu dla kazdego uzytkownika tylko sa to kanaly wspoldzielone przez co wlasnie masz to do 2mb laczy sie to jednak z dosc duza roznica w cenie

Ale zdarza sie, ze nie ma 4 mbit czy zdarza sie, ze sa ? :D
martin.h - Pon 03 Sie, 2009

Ja miałem neostrade, teraz mam Netie (od 2 lat). Co prawda mam tylko 512kbps, ale jestem zadowolony. Jak coś ściągam to zawsze jest te ~60kB/s, w przeciągu dwóch lat miałem chyba jedna awarię, ogólnie jestem bardzo zadowolony.
Cartoon - Pon 03 Sie, 2009

Morton, a UPC u Ciebie ma zasięg?
Jeśli tak to polecam :) Mam u siebie 5mbit i działa całkiem spoko :)

Gaydek - Pon 03 Sie, 2009

Od ponad roku mam Internet z Netii, 1,3 Mb/s i w sumie nie mam się do czego przyczepić.
bizon - Pon 03 Sie, 2009

netia dziala ok, ale neo chyba imho nieco lepiej. choc to i tak zalezy od lokalizacji.
aaa, no i netia ostatnio nie popisala sie u kolegi z aktualizacja dnsu, trzeba bylo czekac od piatku wieczorem do poniedzialku rano :crazy:

strick - Pon 03 Sie, 2009

Miałem neo, mam netie.
Uwazam ze netia troszke lepiej chodzi :)
Ale gdybym miał UPS mozliwe to bym sie nie zastanawiał.

qbica - Pon 03 Sie, 2009

Ja korzystalem i z netii i z neostrady i powiem tyle ze jak juz cos sie zepsulo to w netii latwiej bylo sie cokolwiek dowiedziec kiedy internet zacznie znowu dzialac i o wiele milsza obsluga w netii, w neo odsylali z jednego dzialu do drugiego zeby sie cokolwiek dowiedziec.

Netie mialem predkosc 1.3 MB/s i predkosc sciagania zawsze byla max, a w neostradzie nie zawsze, jakas taka bardziej zamulona byla.

k-mart - Pon 03 Sie, 2009

Cartoon napisał/a:
Morton, a UPC u Ciebie ma zasięg?
Jeśli tak to polecam :) Mam u siebie 5mbit i działa całkiem spoko :)

no niestety, zadn sieci kablowe mnie nie ogarniają. Gdybym miał możliowść UPC to bym si nie zastanawiał.

Pani na centrali powiedziala, że mam max możliwość 16mbit wiec chyba łącze i centrala dadząrade. W sumie mnie wali czy edzi latało to na 4 mbit, ważbe żeby nie było gorzej od neo 2mbit bo i tak koszruje połowę mniej.

Jakarti - Wto 04 Sie, 2009

kej

anjas - Wto 04 Sie, 2009

uuu, Jaka, już wiem dlaczego tak szybko Ci truskawki rosną :)
MoRToN - Wto 04 Sie, 2009

o cie pierdole xD
MoRToN - Wto 04 Sie, 2009

CZekaj to crowley, to firmowe, nie liczy sie :P