106 - Czw 18 Cze, 2009 Temat postu: 106 vs golfbylem dzis u tunera pokazac mu jak jezdzi 106 na zrobionej przez niego glowicy
przejechal sie stwierdzil ze wkreca sie, ale sa mega krotkie biegi i jego golf jest szybszy.
mysle ok. przejechalem z nim jego golfem* 1, 2, 3 chyba 4... jak to zapier... mysle
dawno nie jechalem takim autem. do tego na prawym w golfie masakrycznie czuc
predkosc... idzie fest i nawet marcela subaru na mnie takiego wrazenia nie zrobilo
choc tez jest szybkie ale nie czuc w nim tak bardzo predkosci....
*golf - MK1 2.0 16v, ok 850kg, shamowane 176KM - moc duzo wieksza niz u mnie,
waga minimalnie wieksza
jednak.....
do domu wracalismy ta sama droga.... i 1, 2, 3 ty ty ty ty ty ty i jestem rowno z golfem
i tak kilka razy, zawsze wynik ten sam... do konca 4tego biegu bylo z pol dlugosci dla golfa...
moje auto przejechalo 200 km od zlozenia, glowica jeszcze przed dokreceniem, zawory
przed wlasciwym ustawieniem, silnik nie wystrojony... WNIOSEK... zastanawiam sie kiedy
mi sie skonczy silnik tu5j2 rulez....
pozniej nie bylo juz tak rozowo
106 vs 306 (pusto w srodku, 1 kubel, 3.0 v6 na kompresorze) ze 4, 5 dlugosci dla 306 na V
106 vs wrx sti w budzie po 2003 - do konca trojki sie nie wstydze jakas nie duza
przewaga sti z dlugosc moze 1.5, na V ze 3, 4 wyraznie mniej niz z 306
za to przed wczoraj
106 vs 200sx - 1.8T - 1 odjezdzam, 2 odjezdzam jeszcze bardziej, w polowie 3 odpuszczam
bo nissan jest juz kilka dlugosci za mna zdziwilem sie jak gosc powiedzial ze to 1.8T
bo jechalo jak 1.8 NA. jechalem jeszcze z innym 200sx - wynik identyczny.michool_vt - Pią 19 Cze, 2009 widzę, że byleś na streetrejsingowym krakowskim ca.rgo
gratulacje za podjęcie 'walki'
ps.
golf śmietnikowo wygląda, ale jeździ zdrowo. oczywiscie jak już złapie przyczepność - I like
ps2
prpoponie spotkać się w przyszłą środę albo czwartek (tak wiem większość będzie na polskim chlać) no ale ten, musimy się w przyszłym tygodniu zobaczyć i już! michool_vt - Pią 19 Cze, 2009 ja yebie przypomnialo mi sie
wczoraj tez bylem na bora kurwa jak Ci kolesie sie spinają to ja pitole tepe człony106 - Pią 19 Cze, 2009 golf nawet trakcje mial ok
jestem za choc nasze car.go wooooow co sie tam dzieje... pierwszy raz odwiedzilem...
tlumy...tatowie z dziecmi... turbo dzifki... kibice jak na prologu... moze w jakims
ustronnym miejscu sie spotkamy :)michool_vt - Pią 19 Cze, 2009 ja słyszałem, że bedąc na miejscu, idąc można się wyje.bac o butelki piwa walające się wszędzie..
106 napisał/a:
moze w jakims
ustronnym miejscu sie spotkamy
myślę ze zacisze uliczek kazimierza nagłośnione rykiem naszych aut będzie odpowiednie pP - Pią 19 Cze, 2009 Gratulacje..106 podoba mi się twój pug.. TAKA KU*WA na drodze!
ps. myślałem, że temat umarł śmiercią naturalną, albo ktoś go zamknął!! qbus - Pią 19 Cze, 2009
Cytat:
glowica jeszcze przed dokreceniem
jak to z tym dokrecaniem glowicy w koncu jest?
ciekaw jestem jak by wypadlo Twoje 106 w porownaniu z cifem Przemka.106 - Pią 19 Cze, 2009
qbus napisał/a:
jak to z tym dokrecaniem glowicy w koncu jest?
po ilus tam km trzeba ja jeszcze dociagnac... takie dostalem zalecenia.
trzeba na gotowo ustawic zawory. teraz luzy sa ustawione "na 0.3mm" na
wprawione ucho mechanika
qbus - jak przemek kiedys bedzie w kr to mozna sprawdzic... GOKART - Pią 19 Cze, 2009 Przeliczyłem sobie tak na szybko stosunek mocy do masy w golfie i wyszło mi 4,83 kg/1 KM
wow, jak ta 106-stka musi zapierdalać
Gratulacje !mi - Pią 19 Cze, 2009 to jest ponad 200KM/t, zaaaajebiście dużo!Jacek - Pią 19 Cze, 2009 fcuk!!!106 - Pią 19 Cze, 2009 wrazenie na mnie ten golf zrobil duze (choc to ze trzymam sie jego zdezaka zrobilo
jeszcze wieksze.. jaram sie). kurcze masakra. silnik tam zrobiony jest na seryjnych
walkach, glowica, kolo zamachowe, wydech, strojenie...
....a w kartonie leza juz do niego 4P mi - Pią 19 Cze, 2009 a na papierze - ile waży Twój fur i ile ma mocy?106 - Pią 19 Cze, 2009 waga to 820kg, a moc 140 - 150KM
ale to takie +- bo nie bylem na hamowni.. znajac moje szczescie to mocy moze
byc tez mniej pewnie skrzynia robi duza robote
chcialem jechac w srode na hamownie ale w czasie jak moglem to robili cziptjuning mi - Pią 19 Cze, 2009 no kurde - 177KM/t, jak w Bartowej delcie mniej więcej... Strasznie Ci to morduje, strasznie!