Wielu fanów angielskiego magazynu Top Gear zadaje sobie pytanie kim jest Stig, czyli tajemniczy kierowca, który występuje zawsze w kombinezonie i kasku na głowie.
Tożsamość Stiga od zawsze była ściśle strzeżoną tajemnicą producentów. Gdy w 2002 roku w napisanej przez siebie książce "Flat out, Flat Broke" Perry McCarthy zidentyfikował siebie jako Stiga, rok później "zginął" na planie spadając z samochodem z pokładu lotniskowca.
Cóż, mało tajemniczy Stig nie interesował Clarksona i spółki.
Natychmiast po "śmierci" czarnego Stiga, pojawił się jego następca, czyli biały Stig. Do chwili obecnej jego tożsamość pozostawała tajemnicą. Ale to już przeszłość!
Angielski "Daily Telegraph" dotarł do dwóch osób, które zidentyfikowały Stiga jako 33-letniego kierowcę wyścigowego Ben Collinsa. Collins startował w wielu różnych seriach: od formuły 3, poprzez Le Mans, GT aż po NASCAR. W swoim dorobku ma również dublowanie Daniela Craiga - to właśnie Collins siedział za kierownicą aston martina w wielu scenach najnowszego filmu o Jamesie Bondzie, czyli "Quantum of Solace".
Collins wielokrotnie zaprzeczał, że jest Stigiem. Tajemnica wydała się jednak, że gdy przyszedł do jednej z bristolskich galerii sztuki z prośbą o wydrukowanie limitowanej serii plakatów ze Stigiem w roli głównej. Jednocześnie pracownik wykonujący remont w domu Collinsa natrafił na kombinezon i kask białego Stiga.
Czy rewelacje angielskiej prasy są prawdziwe? Ekipa Top Gear tradycyjnie odpowiada, że nie udziela żadnych informacji na temat tożsamości Stiga. Kto wie jednak, czy białemu Stigowi nie przydarzy się wkrótce jakiś wypadek...
INTERIA.PL
Bart - Pon 19 Sty, 2009 moim zdaniem Stig to niejaki Marek S. z Rybnika Misiek_lbn - Pon 19 Sty, 2009 a mnie nigdy nie interesował Stig
i długi czas nie wiedziałem o co chodzi z tym całym szumem wokół niego saxorulez - Pon 19 Sty, 2009 dupa.. Stig to ChrzanekJanusz - Pon 19 Sty, 2009 nie znacie... pamiętacie Ruskiego szpieg...?? Kto rozpowiadał historie o Chrzanku i drifcie przy niebotycznych prędkościach FWD... Nawet nie mówicie ze wierzyliście albo w to ze s3 jest lepsze od evo.... i ze Marek wyciąga WRC w swoim Clio, a na suchym nawet Grupe B. K-mart nie mogę więcej tego ukrywać.... ja wiem ze To Ty jesteś Stigiem.. a przez te wszystkie plotki które rozpowiadasz na temat innych, starasz sie odwrócić nasza uwage od Twojego prawdziwego wyścigowego ja....Misiek_lbn - Pon 19 Sty, 2009 k-mart nie jest stigiem, tylko synem stiga !nox - Pon 19 Sty, 2009 Stig jest z Rybnika wiadoma sprawa. michool_vt - Pon 19 Sty, 2009 to on istnieje na prawdę? myślałem ze to tylko legenda kubas - Pon 19 Sty, 2009 stig i tak wszystkiego nauczyl sie od profesora Chrzanka...Loko - Pon 19 Sty, 2009 stig jest nieciekawy i nie skręca.k-mart - Pon 19 Sty, 2009 Kurde ostatnio ogladalem znowu filmowego klasyka, "Usual Suspects".
W nawiazaniu do tej historii ilustrowanej przez paru, przypomnial mi sie tekst z filmu:
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist
Marek23 - Wto 20 Sty, 2009 Kej, mój mistrz, sorry, że się wydało...k-mart - Wto 20 Sty, 2009 Wiesz ziom, czasem jak sobie cos tam upalamy, to ja tylko udaje ze taki wolny jestem. Tak naprawde, no wiesz.... M - Wto 20 Sty, 2009 O czym był ten temat?
O psim gównie? Anonymous - Wto 20 Sty, 2009 a mi sie jednak wydaje ze to Kondzia Stara