To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [K] Civica 4g 1987-1991 1.4 , 1.5 , 1.6

nox - Pon 15 Gru, 2008
Temat postu: [K] Civica 4g 1987-1991 1.4 , 1.5 , 1.6
Klamka zapadła szukam civa 4 generacji nadwozie tylko 3d

Silniki to coś z gamy raczej D serii 1.4 , 1.5 , 1.6 wiadomo i VT z B serią był by idealny ale to już nie ten budżet .

Kolor jakiegoś wielkiego znaczenia nie ma ale gdy by miał coś z pomiędzy kolorów takich jak

srebrny , grafitowy , czarny , czerwony to nie narzekał bym :)

Szukam możliwie zadbanego egzemplarza raczej serii .

To jak by ktoś słyszał o takowym to milo było by gdyby dał znać . :)

Lokalizacja nie ma jakiegoś wielkiego znaczenia choć wiadomo na Śląsku było by idealnie ew. Warszawa mógł bym wtedy go zawieźć do 08PSS :)

Anonymous - Pon 15 Gru, 2008

iVT od Skrobka moge wyciagnac za 7,5k - na allegro chyba 8,2
Misiek_lbn - Wto 16 Gru, 2008

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7312959
świeży na allegro :)

Anonymous - Wto 16 Gru, 2008

no i co z tego .... wolabym doplacic 2k i miec EE9 o_O
nox - Wto 16 Gru, 2008

ten czarny mocno bardzo mocno skorodowany ...

Marcel jesteś w stanie opisać coś więcej tego red EE9 na fotkach nie sprawia jakoś dobrego wrażenia a może to tylko złe wrażenie. :) Jest nieco powyżej budżetu ale a nóż a wydra.
Może być PW może być tu obojętne :)

pP - Wto 16 Gru, 2008

Misiek_lbn napisał/a:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7312959
świeży na allegro :)

ale ma logo PZM w tle, ja bym brał :D

na zdjeciach wyglada na niezła serie http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7235816 ale jak wg ciebie nie, to nie znajdziesz szybko nic dobrego w cenie do 5k

poza tym ziom przygotuj sie na to, ze każdy 4gen bedzie mniej lub wiecej skorodowany to jest blisko 20letni japończyk z nieocynkowana blacha w dodatku dość cienką .... każdy 4gen ma korozje na tylnych błotnikach (lekko zle zaprojektowany odpływ w tylnych słupkach) wiekszosc ktore ma szyberdach (poza ee9 który ma szklany) ma na nim korozje tak samo Crx, z przodem jest ciut lepiej jak nie był mocno walniety lub dobrze zrobiony po małej stłuczce ....

M - Wto 16 Gru, 2008

Marcel dobrze prawi, jak 5geny koroduja konkretnie to IV to mozna byc masakrator.

eM napisał/a:
Marcel dobrze prawi, jak 5geny koroduja konkretnie to IV to mozna byc masakrator.

no i tutaj Macku niestety sie z toba nie zgodze ... bo 5gen mw wieksze tendencje niestety z tego względu, ze sa czesciej rozbijane .... i przyznam sie szczerze ze nie widziałem jeszcze 4gena w takim stanie jak ktos wrzucil 5gen w ogloszeniach ... ale blacha niestety w obydwu przypadkach jest słaba strona Cifów ;)

M - Wto 16 Gru, 2008

No ja sie tutaj tez z toba nie zgodzę, jak wezmiemy rozbijane 4geny to beda analogicznie bardziej rdzewiały od rozbijanych 5gen a z tej prostej przyczyny ze tez je potrącił rydwan czasu tylko wiekszy.
nox - Wto 16 Gru, 2008

Marcel 08 napisał/a:
na zdjeciach wyglada na niezła serie http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7235816 ale jak wg ciebie nie, to nie znajdziesz szybko nic dobrego w cenie do 5k

Zią ja mam forda który podchodzi już pod trzydziestkę (27lat) kto jak kto ale zdaje sobie sprawę jak wyglądają auta z tamtych lat z nieocynkowaną blachą ... Ten czerwony budzi we mnie jakieś wrażenie jak był by 5 razy przetrącony dla tego pytam , również zaznaczyłem że tylko nie sprawia dobrego wrażenia dla tego pytam :)
Nie jestem z tych osób które jak widzą 30 letni samochód to oczekują od niego jakości/stanu 2 letniego auta...

Czarny z ogłoszenie od Rekina jest wybitnie skorodowany bardziej niż przeciętny civ 4 gen. skorodowane wszystkie nadkola błotniki wokół szyb klapa drzwi itp . Ale właściciel sam mi przesłał zdjęcia jak to wygląda i nie ukrywa tego.

M - Wto 16 Gru, 2008

Szkoda ze te z uk takie drogie...

Ori SiR i te piekne tablice ;D

http://cgi.ebay.co.uk/Hon...%3A1|240%3A1318

Misiek_lbn - Wto 16 Gru, 2008

panowie od japońców, naprawde uważacie że ten ivt z przebiegiem 1/3 milyjona jest samochodem w który się wsiada i jedzie :?:
bo nikt o przebiegu nie wspomniał, tak jak byście wierzyli w to co jest napisane linijke wyżej...

nie pytam złośliwie, tylko naprawde serio, czy taki przebieg w hondach to luz, i dla silnika i dla budy :?:

nox - Wto 16 Gru, 2008

ja uważam że to przeciętny przebieg dla 4 Gena.

Większość aut z tego rocznika tak naprawdę maja przebiegi rzędu 300 tyś...

Choć dla mnie i tak liczy się przede wszystkim stan budy mam złe doświadczenia z remontami blacharsko lakierniczymi silnik można zawsze wymienić skrzynie a spawać konstrukcje samonośną no nie wiem ja mam złe doświadczenia . Ew jak się ma spory worek $ to można bawić się w odbudowę budy .

M - Wto 16 Gru, 2008

Pyt 1-wsze Rekin,
czy miałeś hondę?

Moja odpowiedź - pewnie ze trzeba porobic przy aucie, ale napewno nie bedzie w stanie padlina i rozsypka nie do jezdzenia.