To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Seat Ibiza kupno

lukp - Pią 28 Lis, 2008
Temat postu: Seat Ibiza kupno
Panowie znajoma chce kupić Ibize:

http://otomoto.pl/seat-ibiza-C5926126.html

co sądzicie o niej ?

Bad-i - Pią 28 Lis, 2008

wziąłbym ją dla samych kołpaków ;)

a tak powaznie - jedz na przeglac, zbadaj co i jak i wtedy decyduj. Bo rozumiem ze to ma byc cos tylko do jazdy

anjas - Pią 28 Lis, 2008

Sprowadzona po małej stłuczce / przednie poduszki wystrzeliły...
Jakoś mi te dwie informacje do siebie nie pasują.

Niech koleżanka poczyta ten temat na streetracing.pl
http://www.racingforum.pl...alo-t60514.html

Też dotyczy Ibizy.
Oczywiście nie straszę, ale uważam, że jak się kupuje taki samochód to trzeba go 25 razy sprawdzić i 32 razy się zastanowić.

lukp - Pią 28 Lis, 2008

na Was zawsze można polegać :)
Anonymous - Pią 28 Lis, 2008

2lata temu szukałem Ibi z Dieslu i z doświadczenia powiem ci tak:

auto sprowadzone z francji w październiku 2007 po drobnej stłuczce, - to juz jest bardzo wazna informacja .... auta z francji ktore ogldałem były niby po małej stłuczce a całe malowane - sprawdz to dokladnie !!!

1.9SDI - nic nie pali w zasadzie 5l po miescie nawet mozna zejsc ... w trasie nawet 4!!!! kuzyn miał w Fabii ....

cała reszta jest naprawde przyjemna w tym aucie, dobra pozycja za kieropwnica wg mnie, sporo mozliwowsc regulacji kolumny i fotela, niezla widocznosc i co wazne w zasadzie to auto sie nie psuje .... tzn egz 2 ktore znam sie nie psuły ...

dla kobiety fajne auto wg mnie .... tylko wazne zeby nie było mocno uderzone ....

Jakarti - Pią 28 Lis, 2008

lukp napisał/a:
co sądzicie o niej ?

nie znam dziewczyny.

KonradMK - Pią 28 Lis, 2008

nic się nie kupuje z francji. oni tam masakrują auta.
pP - Pią 28 Lis, 2008

Cytat:

podzielam, oni traktują fury jako środek transportu i tyle, te auta niekoniecznie są po dzwonach jednak mają każdey element malowany, bo był przytarty, lekko wgnieciony itp

Gotti - Pią 28 Lis, 2008

pP napisał/a:
Cytat:

podzielam, oni traktują fury jako środek transportu i tyle

a jak ma się traktować ibize sdi? Tylko w pl to auto spod koca i od 60latka któremu trzęsące się ręce nie pozwalają utrzymać kluczyka.

słusznie ale kto chce kupić auto po gradobiciu, z ujebanym lusterkiem, ze zderzakiem od wersji sprzed liftingu i z każdą felgą inną?
pP - Pią 28 Lis, 2008

Gotti napisał/a:
a jak ma się traktować ibize sdi?

tak samo jest traktowany nowy accord czy passat czy cokolwiek innego, dla nich to jest przedmiot taki sam jak zelazko

Gotti - Pią 28 Lis, 2008

pP napisał/a:
Gotti napisał/a:
a jak ma się traktować ibize sdi?

tak samo jest traktowany nowy accord czy passat czy cokolwiek innego, dla nich to jest przedmiot taki sam jak zelazko

Jak w każdym cywilizowanym kraju auto które służy do pracy tak wygląda. Tylko w Polsce auto kupuje się na całe życie albo przynajmniej 5 lat i musi być wychuchane i wygłaskane. W innych krajach takie auto jest zmieniane po 3 latach, lub szybciej w zależności od leasingu

szymlorek - Pią 28 Lis, 2008

Dzielenie aut ze względu na region użytkowania jest bezsensowne.
W niemczech też jak pojedziesz z 10 eurasami w kieszeni to kupisz śmietnik na kołach.
Miałem w domu jakies 4 auta z francji, wszystkie 2-5 letnie max i żadne nie był po gradobiciu etc.

Wiadomo jednak że nie można sie spodziewać cudów po 6 letniej ibizie w bądź co bądź jeszcze świeżej budzie w dieslu a to wszystko za 15k pln ;)

lukp PW

Gotti - Pią 28 Lis, 2008

szymlorek napisał/a:

Wiadomo jednak że nie można sie spodziewać cudów po 6 letniej ibizie w bądź co bądź jeszcze świeżej budzie w dieslu a to wszystko za 15k pln ;)

CCC - Cena Czyni Cuda ;)

wszyscy macie rację, dlatego 6 letnią ibizę lepiej kupić od dziadka w Polsce