To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [INFO] TANIE RAJDOWANIE - w czechach

CHRZANEK - Wto 04 Lis, 2008
Temat postu: [INFO] TANIE RAJDOWANIE - w czechach
http://www.tanierajdowanie.pl/news.php

Strona ta powstała aby przybliżyć Wam tajemnice czeskich rajdów amatorskich. Rajdów, które wyglądają tak jak planowana przez zawodników trzecia liga-r1; w polskim motosporcie. Co z niej wyszło wszyscy wiemy. Na szczęście za naszą południową granicą istnieją zawody, które dają możliwość sprawdzenia swoich umiejętności za niewielkie pieniądze na prawdziwych odcinkach specjalnych! Niniejsza strona jest półoficjalnym, polskim portalem o czeskich rajdach amatorskich.

Zrobiłeś licencje i nie masz funduszy na Puchar PZM?
Denerwuje Cię przedmiotowe traktowanie zawodników przez działaczy?
Masz dość kręcenia się wokół słupków w KJS-ach?

CIEKAWE I WARTO POCZYTAĆ.

Bad-i - Wto 04 Lis, 2008

http://tanierajdowanie.bo...e.php?page_id=3 - proponuje szczegolnie przeczytac o wylaczniku pradu, kompletny bezsens bo wszedzie wylaczniki sa od strony kierowcy :(
szymlorek - Wto 04 Lis, 2008

ZIomy CI ludzie o ktrych tam mowa że już tam stratują i z tego co wiem to wiekszość tych aut jest przygotowana ksjowo pzmowo dla warunków i regulaminów w pl wiec jezeli nie macie jakis totalnych wydumek na trytytkach to można smiało jechać. w razie czego moge zaczerpnąć wiecej informacji u żródła na ten temat :)
wasq - Wto 04 Lis, 2008

heheheh ja jzu leze w punkcie pierwszym :P :P

"VIN musi się zgadzać z warunkami technicznymi. "

CHRZANEK - Wto 04 Lis, 2008

Punkt 5 też niczego sobie :D :D :D

"Przednie krzesła" :rotfl:

GeKo - Śro 05 Lis, 2008

Ja wczoraj dostałem info na ten temat widze ze Chrzanio mnie uprzedził. Fajna sprawa z tego moze byc. Pytanie tylko co na to nasz kochany PZM co z naszymi licencjami?
CHRZANEK - Śro 05 Lis, 2008

GeKo napisał/a:
Pytanie tylko co na to nasz kochany PZM co z naszymi licencjami?

A no właśnie...

GeKo - Śro 05 Lis, 2008

Bo o ile z Berg trophy mozna sie wymigać, podając pseudonim, to tu juz taki bajer nie przejdzie.
M - Śro 05 Lis, 2008

Ja mysle ze PZM w koncu straci monopol bo wiekszosc ludzi bedzie osrywac rajdy w PL i jechac za granice, bez wzgledu na licencje.
Bad-i - Śro 05 Lis, 2008

GeKo napisał/a:
Bo o ile z Berg trophy mozna sie wymigać, podając pseudonim, to tu juz taki bajer nie przejdzie.

nie doczytalem regulaminu do konca ale czy mysle ze tutaj bedzie chyba taki sam sposob zgloszen jak na berg trophy

szymlorek - Śro 05 Lis, 2008

Chłopaki nie ma co się spinać z tymi karami od pzm, chłopaki startują na kamionkach i w czechach, później niektórzy jadą nawet w Ppzm i nie mają z tego tytułu żadnych problemów, więc tymbardziej nie chce mi się wierzyć że jadąc do czech możecie liczyć na jakieś represje. To starzy ludzie są już nie dowidzą i nie dosłyszą- nie ma się co bać :rotfl:
Koto - Śro 05 Lis, 2008

Jeśli się nie mylę to można startować bez licencji. Dobrą opcją jeśli ktoś jej nie ma jest pojeździć przyszły sezon w Czechach i poczekać co PZM zrobi z 3 ligą i licencjami. Na pewno będzie to lepsze przygotowanie i trening niż kjsy wokół pachołka (bo niestety chyba wciąż większość tak wygląda). Jak sytuacja w Polsce się unormuje to można na szybkości wyjechać 4 kjsy i startować u nas.
GeKo - Śro 05 Lis, 2008

Koto, Koto możesz polecić jakiś porządny nocleg w Cieszynie (porządny = kibel i prysznic w pokoju) z parkingiem?
GeKo - Śro 05 Lis, 2008

szymlorek napisał/a:
Chłopaki nie ma co się spinać z tymi karami od pzm, chłopaki startują na kamionkach i w czechach, później niektórzy jadą nawet w Ppzm i nie mają z tego tytułu żadnych problemów, więc tymbardziej nie chce mi się wierzyć że jadąc do czech możecie liczyć na jakieś represje. To starzy ludzie są już nie dowidzą i nie dosłyszą- nie ma się co bać :rotfl:

Ja tam znam co najmniej 3 którym cofnięto licencje za kamionki właśnie. Podobna historia była parę lat temu gdy prywatna firma organizowała kryterium ASów w Chorzowie. Pod sam koniec impreze uratował AK Śląski obejmując patronat.

Koto - Czw 06 Lis, 2008

GeKo zbadam sprawę i odezwę się rano :)