warto ? gdzie zamówić ewentualnie ?saxorulez - Sob 11 Paź, 2008 regulator ciśnienia paliwa po polsku, u nas też to można kupić.
Nie wiem czy w seryjnym aucie jest taka potrtzebaM - Sob 11 Paź, 2008 Jak chcesz zalać silnik paliwem to warto pit - Sob 11 Paź, 2008 Wyczytałem że daje coś w seryjnym.
Seryjnym masz na mysli bez wałków? itd.saxorulez - Sob 11 Paź, 2008
pit napisał/a:
Wyczytałem że daje coś w seryjnym.
sam sobie odpowiedziałeś - daja COŚ
sam sie nad tym zastanaiwam ale w aucie które ma nadłubane troche abrdziej niz u Ciebie.
Jak dajesz wiecej paliwa to potrzeba też więcej powietrza aby były efekty.
Chyab zę w serii saxo jest nie dolane - ale tego akurat nie wiemM - Sob 11 Paź, 2008 Seryjnie saxo/106 maja bardzo ladne mapy paliwa, lepiej nie dotykac.
NIc Ci to nie da w serii kolego, nie potrzeba dodawac paliwa.k-mart - Sob 11 Paź, 2008 taki tuning jest nielegalny w serii.Vlodarsky - Sob 11 Paź, 2008 Tak nie wolno bo wylecisz w powietrze !!! dłubać się też nie powinno !!! fabryka wie lepiej M - Sob 11 Paź, 2008 - powiedzieli technicznie wyuzdani klubowicze hh.org
pit - Sob 11 Paź, 2008 a pomijając OT
to pakować się w to czy nie?Vlodarsky - Sob 11 Paź, 2008 A tak na chłopski rozum powiedz :
Czy brakuje Ci paliwa na jakichś obrotach ?
Czy brakuje Ci ciśnienia z seryjnej pompy ?
Czy jak się stroi silniki to dolewasz wszędzie tyle samo ? czy raczej tam gdzie trzeba dolać to dolewasz a tam gdzie jest przelane to odejmujesz ?
Gdyby zwiększenie ciśnienia paliwa na listwę wtryskiwaczy "tak poprostu" coś dawało to każdy by to robił zamiast zbadać jaki jest stosunek powietrza do paliwa i dobrać odpowiednią mapę.M - Sob 11 Paź, 2008
pit napisał/a:
a pomijając OT
to pakować się w to czy nie?
PIT moze ja sie nie umiem wyrazic.
JAJA KO osoba ktora cos tam sie zna na tych kwestiach mowię Ci ze to strata pieniążków.pit - Sob 11 Paź, 2008 No dobra dobra nie krzyczcie
Jak by było to dla mnie oczywiste to bym nie pytał
Hmmm bo tak się zastanawiam co tu jeszcze zrobić co by szybciej jechało ? Bez ingerencji w sam silnik tylko w osprzęt
Dolot ogarnołem, wydech też, co jeszcze?M - Sob 11 Paź, 2008 Zalej 98 i przyspiesz zapłon
Zadbaj o to zeby powietrze trafiajace do silnika bylo zimniejsze.pit - Sob 11 Paź, 2008 Ja bez 98 to z domu sie nie ruszam
Dolot ogarnięty na tyle ile się da, no chyba że intercooler założe