Bad-i - Pon 14 Kwi, 2008 Temat postu: bagażnik (uchwyt) na rowerwitam, od tego weekendu zaczynam smigac na mazury a ze wzgledu na fakt ze kupilem sobie rower na ktorym przejechalem dopiero 30 km mam zamiar cos ze soba zrobic .
Szukam bo chce kupic bagaznik na rower (uchwyty do samochodu oraz belki juz mam). Teraz chodzi o same uchwyty na rower, czy lepiej kupic cos na dach czy do tylniej klapy auta?
Any ideas?? Nie chce stracic takiej inwestycji jaka byl rower
ten na dach to pewnie kazdy widzial - a co myslicie o czyms takim http://www.allegro.pl/ite...le_freeway.htmlMichał - Pon 14 Kwi, 2008 M - Pon 14 Kwi, 2008 Dla Badiego z wiekszym kołem z przodu Bad-i - Pon 14 Kwi, 2008 wy sie nie smiejcie, bo jak pomysle co bym mogl za ten rower do samochodu kupic to nie chce zeby mi odlecial po trasie Anonymous - Pon 14 Kwi, 2008 zdecydowanie polecam na 1 miejscu bagazniki firmy Thule - mialem takie i bylem bardzo zadowolony http://www.dibag.pl/bagazniki_thule_proride.html szybkie i łatwe w montazu na belki jak i sam rower dobrze 3maja i szybko sie na nich go montuje Anonymous - Pon 14 Kwi, 2008 ja woziłem rower na dachu, tylko moja rada jest taka żeby kupić na tyle sztywny bagażnik żeby ci się nie gibał rower jak jedziesz, często rynny w których stoją koła są mało sztywne i w połączeniu z pałąkami które trzymają się ramy powoduje gibającą się konstrukcję, ja kupowałem w sklepie na Nałęczowskiej obok bloku saxo Bad-i - Pon 14 Kwi, 2008 ja wlasnie myslalem o takim przykladzie jaki podal Marcel - jedyne co mnie kusi to ten na klape. Zawsze to chyba latwiej zamontowac oraz szybciej wlozyc rower na wysokosci bioder
Ile mozna z takimi bagaznikami jechac??
Wiem ze niby z trumnami na narty to mozna tylko 120 km/h - ale moj jakos nawet i ponad 2.XX wytrzymywalJakarti - Pon 14 Kwi, 2008
Bad-i napisał/a:
Wiem ze niby z trumnami na narty to mozna tylko 120 km/h - ale moj jakos nawet i ponad 2.XX wytrzymywal
wytrzyma pewnie i wiecej... ale chodzi o to, ze pozniej dach mozesz miec pogiety.....
albo przy 250 zrobi Ci sie kabriolet Anonymous - Pon 14 Kwi, 2008 Jeżdżę bardzo dużo na rowerze i przewoziłem rower(-y) na różne sposoby.
Też polecam Thule, są bardzo wytrzymałe a bardzo lekkie- z aluminium. Ale na klapę, nie na dach.
Przewożenie roweru na dachu ma bardzo wiele wad- zbyt zmienia aerodynamikę,
podnosi punkt ciężkości auta i najważniejsze- ciężko potem wyczyścić rower z owadów Anonymous - Pon 14 Kwi, 2008 jezdziłem z nim max 180km/h i było OK
dajesz pochwe
tu masz gg 3326327 do mojego zioma od bagazników - pomoglem mu kupic mk1cabrio wiec odezwij sie do niego powiedz,ze ode mnie jestes i napewno i doradzi i mam nadzieje da rabat Jakarti - Pon 14 Kwi, 2008 Bad-i, na grochowskiej, tuz przed Zasada ale w tej malej uliczce rownoleglej do Grochowskiej masz bardzo dobry sklep z bagaznikami do rowerow.. m.in Thulek-mart - Pon 14 Kwi, 2008 Kiedys kupilem espaca za 200.- Fr. specjalnie by wozic rower.
Zrobilem 20'000km, zepsul sie alternator, sprzedalem za 700.- Bad-i - Śro 16 Kwi, 2008
k-mart napisał/a:
Kiedys kupilem espaca za 200.- Fr. specjalnie by wozic rower.
Zrobilem 20'000km, zepsul sie alternator, sprzedalem za 700.-
K-mart masz pomogl, to bylo rozwiazanie ktorego szukalem
MabZ - jaki bagaznik miales na klape?Anonymous - Śro 16 Kwi, 2008 Bad-i odezwij sie do Kubika on ci doradzi najlepiej - masz nr gg powyzejAnonymous - Śro 16 Kwi, 2008
Bad-i napisał/a:
MabZ - jaki bagaznik miales na klape?
Taki, z miejscem na 3 rowery. Thule- jakiśtam. Przypina się go do klapy wygodnymi klamrami.
Klapę daje się uchylać bez zdejmowania ładunku.