To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Plyn w chlodnicy - perypetie..

Jakarti - Wto 09 Paź, 2007
Temat postu: Plyn w chlodnicy - perypetie..
jezdzilem sobie, jezdzilem i wszystko bylo pieknie - do czasu ;)

pekla mi rura, ktora doprowadza wode z chlodnicy do silnika - spoko.. wymienilem, scisnalem cybanty i gra ale....

chyba scisnalem je troche za lekko i sporo plynu wykapalo wiec dolalem.. wczoraj wieczorem patrze, a w zbiorniczku SZLAM.. podbna maź znajdowala sie w tej gumowej rurze, ktora mi pekla.. myslalem, ze to po prostu zanieczyszczenie jakies normalne.. dodam, ze chlodnica ma 1 rok. chce sie spytac czy komus cos takiego sie dzialo..? czy da sie "przeplukac" uklad chlodzenia?? i co to kurwa moze byc?!

szlam jak szlam.. doslownie - jakby z dna jeziora wyciagnac to bloto rzadkie.. co wciaga nogi jak sie dluzej postoi.. z tym, ze troche rzadzsze.. silnik sie nie grzeje.. wydaje sie, ze wszystko dziala dobrze.. wiec to to kurwa jest?!

thx

Niemy - Wto 09 Paź, 2007

caly uklad bedzie ciezko przeplukac, ale mozna wykrecic i przeplukac chlodnice i zbiorniczek wyrownawczy

a co to byl za plyn chlodniczy? borygo?

Grzesiek VTS - Wto 09 Paź, 2007

Jak by to było borygo to chłodnice by juz zjadło :) pewnie jakiś zjebany płyn był wlany wcześniej albo woda z kranu .Ja płukałem układ woda destylowana ale zawsze cos zostanie tego syfu ,chłodnice dale do czyszczenia na miejscu kolo wyczyścił potem zalałem woda destylowana układ, po nagrzaniu spuściłem wode i zalałem płynem i GOTOWE
:D :D :D

Jakarti - Wto 09 Paź, 2007

Paraflu , a wczesniej Shell.. nie mam pojecia co z tym zrobic.. :( chyba bede musial gdzies podjechac..
wasq - Wto 09 Paź, 2007

a nie sprawdzales czasami czy paraflu nie scina sie z shellem ???
Jakarti - Śro 10 Paź, 2007

pomyslalem o tym jak zobaczylem to gowno... ale jeszcze nie mieszalem..
Jakarti - Sob 13 Paź, 2007

czy wie ktos moze gdzie mozna przeplukac caly uklad??? i ile to moze kosztowac??

chcialbym sie tym zajac w poniedzialek.. ewentualnie wtorek