To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - Clio vs S3

dzik - Pią 05 Paź, 2007
Temat postu: Clio vs S3
Modlinska dzisiaj, 23-cia. Nudna ulica, nudne samochody.
Staje na swiatlach obok srebrnej starszej S3. W srodku trzech kolesi, ale kierowca byl takiej postury ze liczymy 2,5
Zielone ruszamy spokojnie, audi przyspiesza, ale bez szalenstwa, ja trzymam sie na pasie obok kilka metrow z tylu.
Nastepne czerwone.
Pasazer spojrzal na moj samochod i do kierowcy zeznal "1.2" z ruchu warg pasowalo idealnie. Kierowca spojrzal znudzonym wzrokiem i olal cos czarnego obok. Zielone, ruszamy spokojnie ale ja po sekundzie w sandal i ogien, audi sie napielo ale za pozno dostaje kilka dlugosci.
Nastepne swiatla. Obaj pasazerowie wpatrzeni w moj znaczek jak w obraz.
Stoje troche z tylu aby widziec obrotomierz w audi. Ten rowno 1500rpm, audi rusza spokojnie nie korzystajac z 4x4 i dopiero po sekundzie daje w palnik, ja dalem ciala z refleksem spozniony ogien. Na starcie conajmniej dwie dlugosci. Ale damy rade, po wrzuceniu II-ki zblizam sie maska do tylnej klapy. Widze przyklejone do szyb twarze pasazerow. III-ka, jestem rowno i macham im z usmiechem, oni pokazuja kciuka. IV-ka, tutaj troche stajemy w miejscu i audi wykorzystuje przwage przebiegu mocy w turbo, ale wchodze na wyzsze obroty i zaczynam znowu odrabiac. Audi zmienia bieg a ja jeszcze kawalek biegu mam, po zmianie audi traci ciag i odpuszcza.

Zawracam na nastepnych swiatlach ale audi za mna. Wjezdzam na prawy pas a audi na lewy i ogien, ale z rownego startu audi widocznie przegrywa. Dlugosc na I-ce, pozniej troche dolozylem na II-ce i III-ka. Odpuszczam. Dziekujemy sobie i skrecam do domu.

k-mart - Sob 06 Paź, 2007

ladnie, czyli clio bangla :)
S3 seria powinno miec ~6,8s do 100 na te 210KM, wiec bardzo ladny wynik. Gratki! :564:

Anonymous - Sob 06 Paź, 2007

koles pewnie byl wsciekly hehehehe

gratki

FreeMan - Sob 06 Paź, 2007

Gratki Ziom,

ja ostanio tez mialm okazje z S3, na starcie gosc korzystal z 4 łap, ale juz na dwojce dochodzilem go bez problemu.
W sumie myslalem ze to autko jest szybsze.....

Vlodarsky - Sob 06 Paź, 2007

trzech ludzi dziku :) genialny wyścig ;) gratuluje :)
ja raz przegrałem z ibizą która miała 30KM mniej ode mnie bo jechałem w 4 osoby. Ale zwycięzca to zwycięzca !!

Rudello - Sob 06 Paź, 2007

Dobra zabawa :)
to bylo czarne audi? i na pewno s3?

dzik - Sob 06 Paź, 2007

Zlekcewazyl moc 1.2 i sie przeliczyl :D

Audi bylo srebrne i bylo to S3.

Rudello - Sob 06 Paź, 2007

:D hehe mnie tez czesto lekcewaza przez te 15

luzik... myslalem ze to moze byl moj kolega ale ona ma czarne...

M - Sob 06 Paź, 2007

To sa najlepsze sytuacje. Ale kto ma jakiekolwiek pojecie o autach nie uwierzy w to 1.2 :)
W sumie sport (jak ostatnio widzialem clio Dzika) to juz z wygladu agresor.

Anonymous - Sob 06 Paź, 2007

dzik napisał/a:
Stoje troche z tylu aby widziec obrotomierz w audi.
heheheh dobre!!! :D ostatnio dwa identyczne nowiutkie s3 sie kreca po mokotowie. jedno ustrzelilem w napotkanych.
dzik - Sob 06 Paź, 2007

eM, nabieraja sie caly czas. Nie opisuje tego na forum ale moj docelowy plan zostal osiagniety. Na modlinskiej jest pelno fabii 1.4 i lanosow ktore chca zniszczyc clio.

Kiedys pojechal na spot yarisow z kumplem, on mial czerwone clio 1.2 i zamienilismy sie znaczkami. Jego samochod ogladali z kazdej strony i mowili "super" a do mnie ustawiala sie kolejka zawodnikow do scigania.
Mimo ze ze czerwone "2.0" bylo 5d nic ich nie zastanowilo.

Wystawili jakiegos 1.0 turbo aby ze mnie wiatrak zrobil. Ale cos nie wyszlo, moze mu bieg nie wszedl, nie wiem, nie przygladalem sie w lusterku :D

anjas - Sob 06 Paź, 2007

dzik napisał/a:
Wystawili jakiegos 1.0 turbo aby ze mnie wiatrak zrobil. Ale cos nie wyszlo, moze mu bieg nie wszedl, nie wiem, nie przygladalem sie w lusterku :D

tak, to 1.0 turbo to była niezła pomyłka. Zbierał konkretne baty od zwykłego 1.3, więc od Clio RS musiał zebrać srogie cięgi ;)

dzik - Sob 06 Paź, 2007

byl bardzo pewny siebie, zabral do siebie kolege na poklad bo twierdzil ze inaczej szans nie mam

jak wrocilismy na miejsce zapytal "to na pewno 1.2?"

GOKART - Nie 07 Paź, 2007

Gratulacje killa :564: też lubię S-trójki ;)