To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Rozrzad Clio Sport 182

Anonymous - Wto 02 Paź, 2007
Temat postu: Rozrzad Clio Sport 182
"Znajomy" musi zrobic.
Obiecalem, ze spytam - bo ze wzgledu na obecnosc kilku wlascicieli napewno ktos bedzie w stanie pomoc. :)

Gdzie mozna sie z tym problemem udac w Warszawie.
I jaki koszt takiej imprezy ?

k-mart - Wto 02 Paź, 2007

chyba do ASO :D
dzik - Wto 02 Paź, 2007

500PLN zestaw oryginalny
500PLN kolko zmiennych faz
robota roznie, troche trzeba sie powyginac zeby zmienic bez wyciagania silnika

I warto zapytac w ASO, czasami oplaca sie u nich robic.

FreeMan - Wto 02 Paź, 2007

ja polecam http://www.zumi.pl/215369,RS_Service,firma.html !!

napewno taniej niz w ASO i napewno duzo wiecej wiedza o tym samochodzie.

pcs - Wto 02 Paź, 2007

dzik napisał/a:
500PLN zestaw oryginalny
- nawet 470, ale nie w ASO bo w ASO chyba 950zl. Do tego trzeba dokupic 2 plastikowe zatyczki na walki za 50 w ASO (chyab ze beda w pudelku, u mnie nie bylo).

tak wiec 530 + 530 kolko.

Do tego pasek osprzetu z napinaczem 530 zl (w aso najtaniej), jak auto ma 50tys i to pierwsza zmiana to w sumie mozna sam pasek zmienic.

Co do wymiany to albo szukasz w miare kumatego frajera z ktorym sie z gory na cene umawiasz a on nie wie co go czeka (ja kiedys tak zrobilem z Tomsonem, umowilem sie na 250zl bo mysleli ze im to zajmie godzine, a zajelo 2 dni bez wyjmowania silnika, ale musieli sobie specjalnie wyginac klucze, mimo ze strasznie kurwili ceny nie podniesli (szacun) ale ogolnie to sa bardzo marni fachowcy od reno i nie polecam)

tydzien temu zmienialem i rozrzad i pasek osprzetu kompletne + sprzeglo, + poduszki silnika, pompa wody ... z wyjmowaniem motoru i skrzyni. 2 i pol dnia pracy, 1200zl. Ogolnie moj mechanik jest bardzo dobry i godny zaufania, ale na sporcie sie nie zna. Tego polecam, ale raczej sie nie podejmie wymiany bez wyjmowania motoru.