HH.ORG na Torze - Zdarzenie drogowe CRX vs 306 cabrio
Vlodarsky - Pon 26 Mar, 2007 Temat postu: Zdarzenie drogowe CRX vs 306 cabrio Jako, że mój samochód już jeździ normalnie to szukam czasem zaczepki. Jadąc sobie do domu słuchałem Andrea Bocelli i był ten taki utwór co mi zawsze łzy lecą ze wzruszenia jak on śpiewa... ale nie o tym chciałem. Są sobie 3 pasy 2 normalne i prawy który po 200 metrach się kończy. Stoje na środkowym, po lewej jakiś Pan w rodzinnym kombiaczku się spina i napręża swoje 90 koni a po prawej na tym pasie co się zaraz kończy stoi sobie srebrna CRka na blachach WD XXXX i tak stanął sobie i stoi... no i zielone i ja sobie ruszyłem (bez strzału ze sprzęgła) tak poprostu ale pedał w podłodze więc rozpędzałem się od początku obrotów i gość z CRXa też tak podobnie ruszył ale !!!! na jedynce go zjadłem i połowa dwójki też ale ponieważ cały czas cisnął a pas mu się kończył to ustąpiłem bo by się rozmazał na krawężniku i trzeba by było sprzątać. Pojechał i nawet nie podziękował, że go wpuściłem (nieładnie) a nawet hamowałem reasumując jeśli to był mocny CRX to by mnie zjadł już na 3 biegu a jeżeli to był trochę słabszy CRX to by nie dał rady ani troche... w każdym bądź razie nie moge wyjść z podziwu co się dzieje jak w hondach zmieni się faza rozrządu - ten dźwięk zabija !!!!!!!
P.S. Muszę się sprawdzić z Jakartim jeszcze raz :562: :562: :562: :562: :562: :562: myślę, że teraz będzie lepiej :562: :562: :562:
M - Pon 26 Mar, 2007
Bo ci hondziarze to straszne chamy...
Szkoda ze nie było pełnej konfrontacji naprawde.. mialbym mieszane uczucia komu kibicowac oczywiscie z przewaga dla Ciebie
U mnie tez jak przełączy się faza to jest kick w plecy i czuc ze szybciej zaiwania
Vlodarsky - Pon 26 Mar, 2007
ja jestem przekonany, że jak by miał z 125-130KM to moge powalczyć ale tak 160KM to tylko tak żeby nie pokazać, że oszczędzam paliwo bym ruszył...
kultury zabrakło to fakt w tym zdarzeniu
spróbuje się z kolegą z pracy co ma CRX 125KM i będe wiedział na co mnie stać
M - Pon 26 Mar, 2007
A co Ci wyszło na pomiarach jak sie mierzyłes gtechem Dzika?
Vlodarsky - Pon 26 Mar, 2007
mierzyłem jak jeszcze było źle. A wskazania wahały się tak, że nie miałem ani jednego sensownego pomiaru... wogóle jakoś G-tech mnie oszukiwał tego dnia. Jak mierzyłem 406 3,0 V6 to raz wskazało 5,1 do 100km/h . Pewnie coś zepsułem ale nie znam się na tym urządzeniu tzn nie znam się na kalibracji i stąd pewnie głupoty się brały
Jakarti - Pon 26 Mar, 2007
Vlodarsky napisał/a: | P.S. Muszę się sprawdzić z Jakartim jeszcze raz |
wiesz, ze ja zawsze chetnie
ja ze 130 konnym CRXem wygrywam.. przynajmniej z tym, z ktorym sie cialem.. zasponsoruj moj przyjazd to mozemy sie ciachnac nawet w Lomiankach. a swoja droga to fajnie bo bedziemy mieli "odnosnik" do dalszych zmian
Vlodarsky - Wto 27 Mar, 2007
Jakarti napisał/a: | a swoja droga to fajnie bo bedziemy mieli "odnosnik" do dalszych zmian |
nie rozumam... mój samochód nie był kompletny jak się ścigaliśmy ostatnim razem bo brakowało jednej części.
anjas - Wto 27 Mar, 2007
Vlodarsky napisał/a: | jak się ścigaliśmy ostatnim razem bo brakowało jednej części. |
dobrego kierowcy?
Jakarti - Wto 27 Mar, 2007
Vlodarsky napisał/a: | Jakarti napisał/a: | a swoja droga to fajnie bo bedziemy mieli "odnosnik" do dalszych zmian |
nie rozumam... mój samochód nie był kompletny jak się ścigaliśmy ostatnim razem bo brakowało jednej części. |
no to bedziesz teraz szybszy - objedziesz mnie ale chyba nie zejdziesz ponizej 7 sekund chociaz zycze Ci tego z calego serca - Marek, spotkajmy sie zebys mnie objechal bo widze, ze ciezko Ci zniesc, ze nawet na niedokonczonym aucie Cie zjadlem ja sie ciesze.. bo to jedna z niewielu takich chwil
Vlodarsky - Śro 28 Mar, 2007
anjas napisał/a: | Vlodarsky napisał/a:
jak się ścigaliśmy ostatnim razem bo brakowało jednej części.
dobrego kierowcy? |
tak myślałem wcześnie dopóki nie odkryłem, że brakuje części pod maską...
[ Dodano: Sro 28 Mar, 2007 ]
aaa no i Jakarti jeszcze poczekaj. Naprawiam pare rzeczy.
|
|
|