To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Malo niektorym do szczescie potrzeba

dzik - Pon 12 Mar, 2007
Temat postu: Malo niektorym do szczescie potrzeba
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=3556

Przeczytajcie najpierw opis, a pozniej pomyslcie, o jakiej mocy mowa w audi A4.
Ja z opisu wnioskowalem ze conajmniej 300KM.

Fajni sa posiadacze diesli, dla nich ulubione slowa to niutki i trakcja.
Niutkow musi byc duzo a trakcji nie ma na zadnym biegu.

Dziwne ze kumplowi ktory ma 230KM w 1.9tdi na I-ce trakci nie brakuje.

mi - Pon 12 Mar, 2007

nie chcę wszczynać kolejnej wojny, ale diesle są fajne, mają niewątpliwe plusy i chętnie bym sobie jakiegoś kupił... Do cruisingu albo dostawczaka... Samochód mający sportowe zapędy powinien mieć silnik benzynowy; niutony są dobre dla dzieci, prawdziwi mężczyźni mówią o koniach mechanicznych :)
dzik - Pon 12 Mar, 2007

Poza spalaniem nie widze to rewelacji.
100KM z litra to zaden wynik dla benzyny.

M - Pon 12 Mar, 2007

Zapomniałeś dodac dziku ze to jest 100 koni z litra turbo. :D
szymlorek - Pon 12 Mar, 2007

Oh dzieci dzieci,nie rozumiem takiego podejścia- koło *$#& powinno każdemu latać czy to za sprawą niutków czy też koni jego auto zapierdziela jak wściekłe. W codziennym życiu przykro to mówić ale niestety diesel jest znacznie bardziej użyteczny- jest bardziej elastyczny spala mniej i ma o niebo większy poencjał zwiększenia mocy za relatywnie niewielkie pieniądze więc nie rozumiem tej nienawiści do silników diesla bo imho są naprawde zajebistym wynalazkiem.
dzik - Wto 13 Mar, 2007

szymlorek napisał/a:
Oh dzieci dzieci,nie rozumiem takiego podejścia- koło *$#& powinno każdemu latać czy to za sprawą niutków czy też koni jego auto zapierdziela jak wściekłe. W codziennym życiu przykro to mówić ale niestety diesel jest znacznie bardziej użyteczny- jest bardziej elastyczny spala mniej i ma o niebo większy poencjał zwiększenia mocy za relatywnie niewielkie pieniądze więc nie rozumiem tej nienawiści do silników diesla bo imho są naprawde zajebistym wynalazkiem.

Diesel nie jest bardziej elastyczny :D

Misiek_lbn - Wto 13 Mar, 2007

jeśli porównywać diesel vs N/A i Turbo Diesel vs Turbo Benzyna, to chyba jednak benzynka better... ;)
i ja bym osobiście wolał t.benzyne niż t.diesla... mimo spalania i innych pierdół :)
a co do posta... jak miał przyrost z 87 na 126km, to chyba ma prawo się cieszyć... nie każdy ma blisko 200 km i zapina jak rakieta... no ale z tą trakcją na 1, 2 i 3 to chyba przesada :P

GOKART - Wto 13 Mar, 2007

nie ma co się dziwić człowiekowi który w nie tak małym przecież Audi A4 miał potencjał 87 KM :056: a image jaki lansuje firma wskazywałby że są to szybkie usportowione dupowozy ;) Wzrost więc o 50 % mocy i momentu musiała zrobić na nim kolosalne wrażenie szczególnie że najwięcej niutków przypada na 2200 obr/min i w końcu udaje mu się przez moment zgubić trakcję :D