Techniczne - C-max - sprzęgło 

Cartoon - Czw 24 Lis, 2016 Temat postu: C-max - sprzęgło Siema, 

Mamy tu kogoś pracującego w Fordzie? 

Chciałbym się dowiedzieć, czy jest znana usterka związana ze sprzęgłem w c-maxach/s-maxach...

Przy przebiegu 74kkm laweciarz właśnie zabrał mi c-maxa spod domu z diagnozą "sprzęgło + dwumasa".

Stwierdził, że to chyba wada fabryczna, bo bardzo często zgarniają takie auta z przebiegami poniżej 100kkm  
												 PiTT - Pią 25 Lis, 2016 Temat postu: Re: C-max - sprzęgło
  	  | Cartoon napisał/a: | 	 		  Siema, 

Mamy tu kogoś pracującego w Fordzie? 

Chciałbym się dowiedzieć, czy jest znana usterka związana ze sprzęgłem w c-maxach/s-maxach...

Przy przebiegu 74kkm laweciarz właśnie zabrał mi c-maxa spod domu z diagnozą "sprzęgło + dwumasa".

Stwierdził, że to chyba wada fabryczna, bo bardzo często zgarniają takie auta z przebiegami poniżej 100kkm    | 	  

Martin pracował albo pracuje w Fordzie... ale raczej byś się dowiedział od niego że to Twoja wina   

a tak serio to spróbuj do niego uderzyć
												 Vlodarsky - Sob 26 Lis, 2016
  Niech podeśle też foty jakichś naćpanych, brudnych lasek    Bo na FB wrzuca same poprawne  
												 Cartoon - Pon 28 Lis, 2016
  Pęknięty docisk sprzęgła.

3700 brutto

Kurtyna.
												 Kamill - Pon 28 Lis, 2016
  Gwarancja?

Zamiennik luka zazwyczaj o ile to nie jest jakis kosmos powinien sie zamknac w 1k z nowa tarcza i lozyskiem.
												 was79 - Pon 28 Lis, 2016
  No sroga przebitka. Na stronie IC jest zestaw sprzęgła LUK za 1017 zł. Sachs nawet taniej.

| Kamill napisał/a: | 	 		  Gwarancja?

Zamiennik luka zazwyczaj o ile to nie jest jakis kosmos powinien sie zamknac w 1k z nowa tarcza i lozyskiem. | 	  

Stoi w ASO ze zdjętą skrzynią...

Mam wykupioną dodatkową gwarancję, która oczywiście sprzęgła nie obejmuje.

Zapłacenie w ASO za zdjęcie skrzyni + laweta do innego warsztatu + składanie na zamiennikach pewnie nie wyjdzie mnie już teraz taniej...
												 Bonczek - Pon 28 Lis, 2016
  To niech w ASO włożą zamiennik.
												 PiTT - Pon 28 Lis, 2016
  jeździsz Fordem, jesteś Lordem  

| Bonczek napisał/a: | 	 		  | To niech w ASO włożą zamiennik. | 	  

Dali dwie możliwości

- nowe oryginalne (dostępne w ciągu 2 dni)

- regenerowane oryginalne (dostępne w ciągu 7-10 dni)
  Jak ja jeździłem do aso to ze swoim millersem i filtrami    Więc można pewnie i ze sprzęgłem. Ciśnij ich.
												 kaziu1985pn - Pon 28 Lis, 2016
  Ale musiałeś strzelac ze sprzęgła  
												 roj - Pon 28 Lis, 2016

| Kamill napisał/a: | 	 		  Jak ja jeździłem do aso to ze swoim millersem i filtrami    Więc można pewnie i ze sprzęgłem. Ciśnij ich. | 	  

Pewnie sprzęgło było zalane millersem i stąd awaria..
												 Barejka - Pon 28 Lis, 2016

| was79 napisał/a: | 	 		  | No sroga przebitka. Na stronie IC jest zestaw sprzęgła LUK za 1017 zł. Sachs nawet taniej. | 	  

czyli przy dobrych znizkach np u mnie takie sprzeglo bedzie w IC za 600-700zl  

| roj napisał/a: | 	 		   	  | Kamill napisał/a: | 	 		  Jak ja jeździłem do aso to ze swoim millersem i filtrami    Więc można pewnie i ze sprzęgłem. Ciśnij ich. | 	  

Pewnie sprzęgło było zalane millersem i stąd awaria.. | 	  

Dokładnie, millers zapewnia tak dobre tarcie, że aż docisk połamało.

| 

|  

|