To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [S] FOCUS MK2 RS

Franek - Śro 27 Sie, 2014
Temat postu: [S] FOCUS MK2 RS
Ogłoszenie grzecznościowe.
Może ktoś szuka.
Generalnie większość RSów na rynku jest mocno pomodzona i odbiega od oryginału.

Tutaj mamy serię, w bdb stanie
Szczególy w linku, wszystko rozpisane jak książka pisze :]

http://otomoto.pl/ford-focus-mk2-rs-C33750919.html

Stf - Śro 27 Sie, 2014

może mi ktoś wytłumaczyć fenomen cen z którymi stoją te RS'y na allegro ? ni chu.. nie mogę zakumać za co blisko 100k pln należy zapłacić w tym aucie...
Święty - Śro 27 Sie, 2014

przecież to tylko focus z silnikiem od volvo 850 :P

Ale co jak co, w rekach odpowiedniego kierowcy daje radę :)

PieQt - Śro 27 Sie, 2014

A ja głupi wybrałem megane....trzeba było kupić RS, polatac 4 lata i sprzedać w cenie zakupu.
CHRZANEK - Śro 27 Sie, 2014

PieQt napisał/a:
A ja głupi wybrałem megane....trzeba było kupić RS, polatac 4 lata i sprzedać w cenie zakupu.

Jak byś kupił R26 to pewnie byś zarobił...

Franek - Śro 27 Sie, 2014

Stf, generalnie chodzi o to, że bardzo dużo RSów jest modyfikowanych, sporo już rozbito, a oryginałów w bdb stanie jest jak na lekarstwo.
Można trafić upalaną furę taniej, ale aut które jeźdzą tylko w ładną pogodę jest mało.

PieQt napisał/a:
trzeba było kupić RS, polatac 4 lata i sprzedać w cenie zakupu

Śmiechem żartem, trochę tak jest.
Może nie w cenie zakupu, ale ile on stracił, 20% w 4 lata....?
I sprzedają się te auta, tylko trzeba amatora trafić.

bob.dsk - Czw 28 Sie, 2014

Stf napisał/a:
może mi ktoś wytłumaczyć fenomen cen z którymi stoją te RS'y na allegro ? ni chu.. nie mogę zakumać za co blisko 100k pln należy zapłacić w tym aucie...

Jakis czas temu szukałem bo chciałem zmienić i te ceny są kosmiczne. Tłumaczenie sprzedających że auto kolekcjonerskie xD

Stf - Czw 28 Sie, 2014

kolekcjonerskie ? no wlasnie o to pytam. nie ma w tym aucie nic co dla mnie wiaze sie z czyms wyjatkowym w motoryzacji. no moze poza wyjatkowym ukl. napedowym ktory juz wprowadzany jest na co najmniej porownywalnym poziomie w co 2 hatchu. wnetrze fatalny plastik i imitacje jakosci. z zewnatrz plastik lub jak ktos woli bardziej kolekcjonersko to czarna matowa folia... silnik konstrukcja zcw sprzed dobrych kilku lat... takiee nadmuchane cos bez jakosci.

w ktorym miejscu ta wyjatkowosc sie pojawia na miare zlota ?

Jakarti - Czw 28 Sie, 2014

widze potencjal na sprzedaż mojego Clio :D prawie o polowe taniej.. :/
leszq - Czw 28 Sie, 2014

Z rocznika 2010 można kupić Megane RS za 60tys (a za 90tys to już jest rocznik 2013), które może od świateł do świateł będzie trochę wolniejsze, ale na zakrętach zniszczy Focusa, a od tego 2.0T ma bardziej ekonomiczny silnik, który lepiej sprawdzi się w codziennym użytkowaniu.

Jaram się wyglądem tej Foki bo tutaj wygrywa z Megane, ale cena jest mega nieadekwatna co do tego co się dostaje.

Tak czy tak powodzenia w sprzedaży, pewnie jakiegoś pasjonata uda się złapać jak auto jest w dobrym stanie :) .

antoś - Czw 28 Sie, 2014

Spoilerasy są wyjątkowe.

To auto jak wprowadzano je do sprzedaży miało być "limitowane".

Wystarczy, że właściciele sprzedawanych się zgadają i ustalą cenę na wysokim poziomie. ;D

Cartoon - Czw 28 Sie, 2014

ja bym w tej cenie jakiegoś caymana brał :D
bob.dsk - Czw 28 Sie, 2014

Na starcie masz ok. 100K i zaraz chcesz robić wydech, hebel, zawias etc. i robi się już cena kosmiczna...
Franek - Pią 29 Sie, 2014

bob.dsk napisał/a:
Na starcie masz ok. 100K i zaraz chcesz robić wydech, hebel, zawias etc. i robi się już cena kosmiczna...

Właśnie o tym mówie.
Oba egzemplarze z ogłoszenia są seryjne, a ten zielony to w zimnych miesiącach nie wyjeźdża z garażu i ma jeszcze mniejszy przebieg.

Zmodyfikowanych jest sporo.
Seryjnych naprawdę mało.

PiTT - Pią 29 Sie, 2014

a nie lepiej za ta kase kupic audi s3 po dobrym sofcie, albo nawet samemu to zrobic?
niszczy przeciez takiego focusa straszliwie... zreszta chyba seryjne s3 go niszczy :D