To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Graty e36 Bilstein, fotele-półskóry, wnętrze itp

Kamill - Śro 06 Lis, 2013
Temat postu: Graty e36 Bilstein, fotele-półskóry, wnętrze itp
Dla hh bedą jakieś lepsze ceny jak by sie ktoś zdecydował.

Wnętrze z e36, auto miało niecałe 200tys przelotu w momencie wyprucia gratów. Nie anglik.
W komplecie znajduje sie:
-2 przednie fotele
-1 Kanapa tylna nie rokładana w raz z zagłowkami.
-1 dywan czarny
-różne plastiki wnętrza, głownie słupki (wszystkie 6, tylne z lampkami), tunele plastikowe pod dywany, jakieś głośniki bmw itp.
-Wygłuszenia bitumiczne bagażnika w raz z tapicerką nadkoli, możliwe że dywan bagażnika też jest.
-Wszystkie pasy, stan idealny.

Jest możliwość dołożenia 4 boczków do kompletu, ale musiał bym w zamian dostać dwa przednie sprawne (kolor dowolny).

Nie mam podsufitki i tylnej półki.

Cena za całość 800zł.
Tel 6O4-416-5O6

Kanapa na zdjęciach ma zagięcia bo leżały na niej inne graty i klej po taśmie samoprzylepnej, ale skóra po przeniesieniu do ciepłego garażu wróciła do normy, tutaj lampa błyskowa potęguje efekt pomarszczenia, na żywo wszystko jest ok.

Fotele nie maja plam, nie sa brudne, sa zakurzone, osobiście bym je przynajmniej odkurzył bo stały w garażu 2 lata. Fotele sa proste, auto było kupowane pod wyścigi, więc buda jest bezwypadkowa. Wnętrze było zawsze przechowywane w suchym pomieszczeniu.

Kanapa

Fotel kierowcy

Fotel pasażera

Bilstein
Do sprzedania mam kompletne zestrojone zawieszenie
-Bilstein B8 - 4szt, ustawione na dziurawy asfalt pod sprezyny eibach sportline
-Sprężyny eibach sportline 4szt
-Sprężyny tylne z regulacją wysokości vogtland 2szt.

Tak wygląda auto na eibachu, po zmianie tyłu na vogtlanda mozna dać jeszcze 3cm niżej

Zawieszenie ma przejechane ok 7tys km w ciągu 3 lat. Było używane w aucie do wyścigów płaskich (proszę nie mylić z rajdami), auto 3x gościło na bardziej wyboistej nawierzchni w nowym miescie nad pilicą i raz na torze żerań fso. Reszta jazd odbywała się na poznaniu / ułężu / kielcach. Na wiosnę amortyzatory były regulowane pod sprezyny eibacha oraz przy okazji był robiony ich przegląd, żaden z elementów nie wykazywał znamion zużycia. Auto użytkowane od maja do października.

Wszystkie powyższe elementy były kupione przeze mnie nowe, mam na wszystko pudełka.
Zawieszenie jest w stanie idealnym, nie jest nawet podrapane, nie mówiąc o jakiejkolwiek rdzy, wszystkie osłony przeciwpyłowe są na swoim miejscu.

Koszt samego ustawienia amortyzatorów to 600zł, a bez tego niestety bilstein wyciągnięty z pudełka nie jest warty swojej ceny, nie różni się wiele od tańszych zawieszeń.

Amortyzatory - cena 1500zł kplt
Sprężyny eibach 400zł
Sprężyny vogtland 200zł.
Kontakt 604-416-506
Komplet jest cały czas na aucie w Warszawie, w każdym momencie można zweryfikować jego pracę. Zawieszenie wyjmuje gdy ktoś zdecyduje się je kupić.

Sprzedaje z powodu przesiadki na bardziej zaawansowane i sporo twardsze zawieszenie.

kamil - Czw 07 Lis, 2013

co to znaczy - ustawienie amortyzatorów ? Na czym to polega ?
Kenet - Czw 07 Lis, 2013

Rozbierają amor i wymieniają olej oraz elementy regulujące jego przepływ na inne wedle żądanej specyfiki :] Tak słyszałem.
Kamill - Czw 07 Lis, 2013

kamil napisał/a:
co to znaczy - ustawienie amortyzatorów ? Na czym to polega ?

W skrócie na zmianie podkładek oleju itp. Jedne amory maja pokrętło jak koni, a bilsteina trzeba rozbierać do zmiany charakterystyki.