PiTT - Pon 15 Lip, 2013 Temat postu: [S] Klimatyzator przenośnypozbywam się niepotrzebnych ciężarów, nie będę tego targał ze sobą a może jeszcze przyjdą upały i komuś się przyda
ogólnie napierdziela całkiem ostro,
funkcja klimatyzacji, osuszacza i klasycznego wicherka
do tego pilot + rura do wyprowadzenia na zew.
http://allegro.pl/przenos...3394499716.htmlpP - Pon 15 Lip, 2013 sprawdza się to w całym mieszkaniu czy tylko w pokoju?
ile potrzeba na schłodzenie od momentu wlaczenia,
którędy wyprowadzałeś rure? nie mów, ze robiles dziure w ścianie? uchylone drzwi?
glosne to poza szumem powietrza?PiTT - Pon 15 Lip, 2013
pP napisał/a:
sprawdza się to w całym mieszkaniu czy tylko w pokoju?
ile potrzeba na schłodzenie od momentu wlaczenia,
którędy wyprowadzałeś rure? nie mów, ze robiles dziure w ścianie? uchylone drzwi?
glosne to poza szumem powietrza?
zgodnie z zaleceniami producenta, sprawdzi się najlepiej w pomieszczeniach 20-30m, ja akurat miałem w pokoju który przekracza 40 m
ogólnie jak się zamknie wszystkie inne okna to w upalne dni robi robotę, blisko klimatyzatora wyraźnie czuć jak wieje chłodem
można sobie ustawić temp. od 16 do 28 st. z tego co pamiętam
niestety rurę wyprowadziłem przez uchylone okno balkonowe co jest słabym rozwiązaniem bo całe ciepło zaciąga do mieszkania
nie miałem lepszego pomysłu
jeśli chodzi o głośność to nie ma co się oszukiwać, słychać to bo ma ponad 50dB przy włączonym klimatyzatorze
można używać samej funkcji wiatraka to wtedy jest dużo ciszejpP - Pon 15 Lip, 2013 zastanawiałem się wlasnie nad takim urządzeniem, ale ta piekielna rura
zrobiłem inaczej tj. zamontowałem rolety zewnętrzne, wychodząc do pracy opuszczam wszystkie, przychodze nawet po całym upalnym dniu, a w mieszkaniu chłodek 22stopnie, polecam!Bart - Pon 15 Lip, 2013 PiTT - Pon 15 Lip, 2013
pP napisał/a:
zastanawiałem się wlasnie nad takim urządzeniem, ale ta piekielna rura
zrobiłem inaczej tj. zamontowałem rolety zewnętrzne, wychodząc do pracy opuszczam wszystkie, przychodze nawet po całym upalnym dniu, a w mieszkaniu chłodek 22stopnie, polecam!
no, ale wszystkie tego typu urządzenia muszą ją mieć
ja kupowałem za jakieś 1100zł. więc ponad połowa tej ceny to chyba dobra oferta
można kupić coś cichszego np. Sharp 36dB, ale cena pow. 2.1kPiTT - Wto 23 Lip, 2013 nowa cena, chcę się tego pozbyć CHRZANEK - Wto 23 Lip, 2013
PiTT napisał/a:
niestety rurę wyprowadziłem przez uchylone okno balkonowe co jest słabym rozwiązaniem bo całe ciepło zaciąga do mieszkania
A nie można tak jak okapu w kuchni do kratki wentylacyjnej ???
Pytam serio bo sie nie znam.PiTT - Wto 23 Lip, 2013
CHRZANEK napisał/a:
PiTT napisał/a:
A nie można tak jak okapu w kuchni do kratki wentylacyjnej ???
Pytam serio bo sie nie znam.
teoretycznie mozna, calkiem zdrowo z tego dmucha
ja nie mam akurat takiej kratki w kuchni wiec jak cos to pod okap bym musial podlaczyc, ale to juz wieksza rzezba
do tego srednio mi potrzebny klimatyzator w kuchni mi - Śro 24 Lip, 2013 jaka cena na gotowo w pl?PiTT - Śro 24 Lip, 2013
mi napisał/a:
jaka cena na gotowo w pl?
bym Ci oddał, ale nie chce mi się pakować w karton M - Śro 24 Lip, 2013 Dobra, to ja biore bez pakowania mi - Śro 24 Lip, 2013 ehhhh...kamil - Śro 24 Lip, 2013 za tą cenę to eM zrobi biznes życia. Klima naprawdę mało używana, chłodziła mi jedynie jajka jak bywałem u Pitta. Polecam !
Moi rodzice też taką mają i są bardzo zadowoleniwas79 - Śro 24 Lip, 2013
kamil napisał/a:
Klima naprawdę mało używana, chłodziła mi jedynie jajka jak bywałem u Pitta.