To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Odpływ wody w podszybiu w saxo.

adamo - Wto 11 Cze, 2013
Temat postu: Odpływ wody w podszybiu w saxo.
mam taki problem, podczas montażu klatki do kielichów został zaspawany odpływ wody w podszybiu tak jak na zdjęciach.

Muszę gdzieś ten odpływ zrobić a nie jest to łatwe bo pod rynienką zaczyna się już kabina i jak wiadomo nie chce żeby lało mi się do środka. Jedyne miejsca gdzie można by wg. mnie zrobić dziurkę to chyba jakoś od boku albo od strony komory silnika (choć w tym ostatnim to trudno będzie zrobić dziurki odpowiednio nisko by woda nie lała się do wentylatora a poza tym głupio żeby lała się do komory silnika...

Dajcie znać jak to u Was jest zrobione i czy macie jakieś koncepcje.

Jaco - Wto 11 Cze, 2013

Jak można z boku, to chyba najlepsza opcja.

a tak mnie jeszcze ciekawi, po co Ci takie masywne blaszki przy klatce w podszybiu ?

Kamill - Wto 11 Cze, 2013

A nie można przewiercić tej stopy ?
Greg - Wto 11 Cze, 2013

I dlaczego masz tam matę wygłuszającą? xD
adamo - Wto 11 Cze, 2013

No żeby przewiercić od boku trzeba bedzie nadkola zdjąć, wtedy wydaje mi się, że da radę.

Co do tej maty to nie mam zielonego pojęcia, jak nie było tak fabrycznie to pewnie poprzedni właściciel coś nawymyślał.

A co do przewiercenia tej stopki to dobrze by było wiedzieć jak ten odpływ wygląda normalnie. Właśnie tego nie mogę nigdzie znaleźć. Ma ktoś pojęcie??

Vlodarsky - Pią 14 Cze, 2013

adamo,
-nalej trochę wody, żeby znaleźć najniższy punkt
-znajdziesz go pewnie tam gdzie jak przewiercisz to znajdziesz się we wnętrzy kabiny
-robisz sobie dziurkę do kabiny i z kabiny do nadkola
-wklejasz sobie wygiętą rurkę (np od systemu gaśniczego) między tymi dziurkami
-odpływy gotowe..