Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [W] Millers Engine Flush
PiTT - Śro 27 Mar, 2013 Temat postu: [W] Millers Engine Flush jak na zdjęciu, płukanka silnika, nówka - gabinet
wymienię na 4-pak dowolnego browaru, oby był z alkoholem
kupiłem z rozpędu od Włodzia razem z olejem, ale nie będę używał
z tego co pamiętam +/- 40zł to kosztowało
GeKo - Śro 27 Mar, 2013
Pękasz że rozszczelni silnik
Kamill - Śro 27 Mar, 2013
Biorę
PiTT - Śro 27 Mar, 2013
no to mamy zwycięzcę
nie używałem bo są różne opinie, jedni polecają inni odradzają
jeśli tego nie użyję to nic się nie stanie, ale jak użyję to może być dobrze a może też źle
w golfie stosowałem przy każdej wymianie oleju
Kamill - Śro 27 Mar, 2013
Ja właśnie mam zalać do ibizy i bmw przy wymianie oleju, tylko zastanawiam się jakie mogą być negatywne skutki to raz, dwa co się stanie jak mi tego zostanie w chłodnicy oleju z pół litra.
Sibu - Śro 27 Mar, 2013
Ichishima (Spoon Sports) mówił w którymś z programów dlaczego on nie zaleca stosowania tego przy każdej wymianie oleju. Spróbuje gdzieś to znaleźć.
GeKo - Śro 27 Mar, 2013
Ja zalewam odkąd mam clio 40tys miał jak kupiłem. Przy każdej wymianie, wcześniej Motula teraz Millersa. Teraz mam ponad 140tys. I nie zauważyłem nic niepokojącego.
Sibu - Śro 27 Mar, 2013
Mam:
http://www.youtube.com/wa...h_ooKh8#t=1245s
Dużo się nie nagadał, ale jakiś sens w tym jest.
Walle - Czw 28 Mar, 2013
tylko koszt to jakieś 22 pln, a nie 40
Walle - Czw 28 Mar, 2013
to, że rozszczelni silnik to jakieś prehistoryczne bzdury. Płukanka ta jest bezpieczna dla elementów gumowych, uszczelek. Zalewałem w Hondzie, teraz zalałem w BMW.
Kamill - Czw 28 Mar, 2013
Walle napisał/a: | tylko koszt to jakieś 22 pln, a nie 40 |
O kurde to bedzie tatra i to nawet nie mocna.
Walle napisał/a: | to, że rozszczelni silnik to jakieś prehistoryczne bzdury. Płukanka ta jest bezpieczna dla elementów gumowych, uszczelek. Zalewałem w Hondzie, teraz zalałem w BMW. |
No dobra a co z chłodnicą oleju, jak mi tam w niej z 0.5L oleju zostaje ?
PiTT - Czw 28 Mar, 2013
Walle napisał/a: | tylko koszt to jakieś 22 pln, a nie 40 |
faktycznie, ale ze mnie oszust... niech będzie 1 browar
Vlodarsky - Pią 29 Mar, 2013
Ja też mogę kupić ?
(ja to dolewam do herbaty po ciężkim jedzeniu)
Walle - Pią 29 Mar, 2013
Kamill napisał/a: | Walle napisał/a: | tylko koszt to jakieś 22 pln, a nie 40 |
O kurde to bedzie tatra i to nawet nie mocna.
Walle napisał/a: | to, że rozszczelni silnik to jakieś prehistoryczne bzdury. Płukanka ta jest bezpieczna dla elementów gumowych, uszczelek. Zalewałem w Hondzie, teraz zalałem w BMW. |
No dobra a co z chłodnicą oleju, jak mi tam w niej z 0.5L oleju zostaje ? |
Przyznaję bez bicia, że nie wiem, u mnie chłodnicy oleju brak....
Ale na przykład przy wymianie oleju w skrzyni automatycznej też 100% oleju nie wymienisz, nawet przy dynamicznej. Zawsze coś zostaje.
Vlodarsky - Pią 29 Mar, 2013
Środek taki jak engine flush jest również częścią składową oleju, jak inne zatrzymujące syf w zawiesinie, środki antykorozyjne itd... Z tym, że w buteleczce jest w większym stężeniu. Najlepiej jednak jak olej zleci cały po płukaniu (najbezpieczniej)
|
|
|